Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver: piimakartelli uurimine lõppes ilma süüdistuseta

Aastaid tagasi piimakartellis kahtlustatud Selveri teatel lõpetas riigiprokuratuur kriminaalasja uurimise süüdistust esitamata.

26. mail lõpetas riigiprokuratuur ligi neli aastat kestnud nn piimakartelli kriminaalasja uurimise. "Selverile protsessi käigus kahtlustust ega süüdistust ei esitatud ning prokuratuur jõudis pärast aastatepikkust uurimist järeldusele, et kartelli ei eksisteerinud," teatas Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.

Tema sõnul kinnitas ettevõte juba 2010. aastal, et ükski nende töötaja pole piima hinda konkurentidega kokku leppinud. "Paraku esitlesid jõustruktuurid meediale Selverit põhjendamatult kartellileppe osalisena. Seejuures uuriti juhtumit ligi neli aastat, väidetavavalt tegeles sellega kümme inimest, kuid kahtlustuse ega süüdistuseni ei jõutud ning asi lõpetati vaikselt," selgitas Lomp.

Selver sai tema sõnul lõpetamise faktist teada kolmandatelt isikutelt. "Prokuratuur ei pidanud vajalikuks sellest meid teavitada," märkis ta pressiteates.

"Peame piinlikuks olukorda, kus jõustruktuurid panevad suure kära saatel firmadele aastateks häbimärgi külge ja kui ettevõtjat on survestatud ja meedias piisavalt tähelepanu kogutud, siis lõpetatakse juhtum vaikselt ja tähelepandamatult," lisas Lomp.

Ausa konkurentsi eest seisvad riigiasutused peavad tema sõnul julgema ka oma sõnade eest vastutada. "Selline käitumine pärsib ettevõtluskeskkonda ja tekitab umbusku, sest igati ausalt tegutsedes võib saada kahtlustuse, mille mahapesemine nõuab ettevõtjalt aastaid," sõnas Lomp.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960