Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatootja Tere pääses kartellisüüdistusest

Prokuratuur tõestas, et piimatootja Tere tegi Prismale ettepaneku piima hinda tõsta, samas pole tõendeid, mis näitaksid kartellileppe kavatsust.

Juhtum sai lõpu möödunud nädalal, kui Riigiprokuratuur saatis asjaosalistele määruse, mille järgi menetlus lõpetatakse ning kohtuasja ei algatata, kirjutab Postimees.

Prokuratuuri sõnul oli menetlus vajalik ning Prisma tegevjuhi Janne Lihavaineni väide, et Tere ähvardas Prismat tarnete lõpetamisega kui viimane hinda ei tõsta, leidis kinnitust – Tere ähvardaski piimatoodete tarnimise lõpetamisega, kui hinnatõusuettepanekut vastu ei võeta. Kartellikokkulepe siiski kinnitust ei leidnud.

Prokuratuuril pole kindlust kahtlusaluste vahel sõlmitud kokkuleppe motiivi asjus. Kartellikokkuleppes saaks Teret süüdistada juhul, kui Prismat oleks ähvardatud konkurentsi kahjustamise eesmärgil. See aga tõendamist ei leidnud. Tere väitel sooviti kokkuleppega parandada lehmapidajate majanduslikku olukorda. Kruuda sõnul teenisid piimatootjad lubamatult vähe. Siinkohal saavad tõendid otsa.

Kas Kruuda ettevõttel olid õilsad motiivid või seadusvastased kavatsused? Prokuratuur ei tea seda, kuna rohkem tõendeid polnud võimalik hankida. Seetõttu tuli menetlus lõpetada kohtusse pöördumata. Riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai ütles, et kriminaalmenetlusele kulutatud summasid pole prokuratuur veel hinnanud.

Loe pikemalt SIIT

.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960