Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio OY: tegime kõike tarbijate huvides

Soome konkurentsi- ja tarbijakaitseamet määras Valio OYle 70 miljoni euro suuruse trahvi, millega ettevõte ei ole rahul ja on otsuse edasi kaevanud.

Valio OY on kaevanud otsuse edasi Soome kõrgemasse halduskohtusse.

Soome konkurentsi- ja tarbijakaitseamet süüdistab Valiot selles, et see müüs oma tooteid alla turuhinna ning ameti arvates oli nende eesmärgiks alatu konkurents. Amet leidis, et  ettevõte müüs meelega piima kahjumiga, et konkurente kõrvaldada.

Trahviks määrati 70 miljonit eurot. Valio OY ei ole sellega loomulikult nõus.

Valio OY juhatuse esimees Pekka Laaksonen ei ole ameti otsusega nõus, kindlasti ei soovinud nad viia konkurente pankroti vaid sooviti lihtsalt pakkuda tarbijale mõistlikku hinda. Tema meelest maksavad tarbijad tavalise kilepiima eest kunstlikult kõrgeks aetud hinda. „Otsus on vastuolus reaalsusega. Kusagil maailmas ei ole teada sellist juhtumit, kus firma mõistetakse hukka, kuna nad müüvad oma toodet liiga madala hinnaga," sõnas Laaksonen. „Kindlasti ei ole see hea otsus Soome piimatoodete tarbijatele.“

Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov sõnas, et Soomes on tõesti selline teema üleval. „Valio Eesti tegemisi ei mõjuta see mingil moel. Meie jätkame oma igapäevast tööd,“ ütles Solovjov.

Loe täismahus artiklit: Maaseudun Tulevaisuus ja vaata lisa  ILTA-SANOMAT.

 

 

 

.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960