Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti toidu väljakult leiab tuntud toidumärkidega pärjatud kohalikke tooteid

Laulupeo raames Tallinna Lauluväljakule kerkival Eesti toidu väljakul saab 3.- 6. juulini proovida tooteid, millele on omistatud Tunnustatud Eesti Maitse, Eestis Kasvatatud, Eesti Parima Toiduaine või Eesti mahepõllumajanduse märgid.

„Vähemalt iga kolmas ostja vaatab esmakordsel ostmisel pakendil olevat infot ja suurt tähelepanu pööratakse pakendil esitatud toidumärkidele," ütles Kadi Raudsepp, kes veab Põllumajandusministeeriumis Eesti toidu väljaku projekti. „Ka Eesti toidu väljakul on esindatud valik tuntud Eesti toidumärke kandvaid toidutooteid, sest just need märgid aitavad esile tuua olulist infot toote päritolu ja tootmisviisi kohta.“

Eesti toidu väljakult leiab järgmiste märkidega tooteid:

• Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja poolt välja antava ja eestimaisele põhitoorainele viitava „Tunnustatud Eesti Maitse“ ehk nn pääsukesemärgiga tooted.

• Eesti Toiduainetööstuse Liidu poolt Eesti toidutööstuse uute huvitavate ja innovaatiliste toodete tunnustamisele suunatud konkursi „Eesti Parim Toiduaine“ edukalt läbinud tooted.

• Eesti Aiandusliidu poolt välja antava märgiga „Eestis kasvatatud“ värsked kohalikud aiasaadused.

• Eesti mahetooteid tähistava ökomärgiga tooted.

Põllumajandusministeerium toob Eesti toidu laulupeole koostöös piirkondlike toiduvõrgustike, Eesti Peakokkade Ühenduse, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eesti Aiandusliidu ja Eesti Toiduainetööstuse Liiduga.

Eesti toidu väljak jääb Mere väravatest lauluväljakule tulles paremat kätt.

Pikemalt saab Eesti toidu arengukava ja väljaku kohta lugeda:  www.agri.ee/eestitoit ja www.facebook.com/Eestitoit.

 

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105