Laulupeo raames Tallinna Lauluväljakule kerkival Eesti toidu väljakul saab 3.- 6. juulini proovida tooteid, millele on omistatud Tunnustatud Eesti Maitse, Eestis Kasvatatud, Eesti Parima Toiduaine või Eesti mahepõllumajanduse märgid.
„Vähemalt iga kolmas ostja vaatab esmakordsel ostmisel pakendil olevat infot ja suurt tähelepanu pööratakse pakendil esitatud toidumärkidele," ütles Kadi Raudsepp, kes veab Põllumajandusministeeriumis Eesti toidu väljaku projekti. „Ka Eesti toidu väljakul on esindatud valik tuntud Eesti toidumärke kandvaid toidutooteid, sest just need märgid aitavad esile tuua olulist infot toote päritolu ja tootmisviisi kohta.“
Eesti toidu väljakult leiab järgmiste märkidega tooteid:
• Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja poolt välja antava ja eestimaisele põhitoorainele viitava „Tunnustatud Eesti Maitse“ ehk nn pääsukesemärgiga tooted.
• Eesti Toiduainetööstuse Liidu poolt Eesti toidutööstuse uute huvitavate ja innovaatiliste toodete tunnustamisele suunatud konkursi „Eesti Parim Toiduaine“ edukalt läbinud tooted.
• Eesti Aiandusliidu poolt välja antava märgiga „Eestis kasvatatud“ värsked kohalikud aiasaadused.
• Eesti mahetooteid tähistava ökomärgiga tooted.
Põllumajandusministeerium toob Eesti toidu laulupeole koostöös piirkondlike toiduvõrgustike, Eesti Peakokkade Ühenduse, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eesti Aiandusliidu ja Eesti Toiduainetööstuse Liiduga.
Eesti toidu väljak jääb Mere väravatest lauluväljakule tulles paremat kätt.
Pikemalt saab Eesti toidu arengukava ja väljaku kohta lugeda:
www.agri.ee/eestitoit ja
www.facebook.com/Eestitoit.
Seotud lood
Eelmisel nädalal põllumajandusministeeriumis arutelupäeval arutasid toidusektori osapooled, millist lugu võiks Eesti toidu lugu jutustada. „Kiiks peab olema, et vot see on Eesti oma! See osutubki määravaks,“ leidis Dmitri Demjanov Eesti Kulinaaria Instituudist.
"Igasugune toit algab toorainest. Eesti toidu lugu algab meie kliimast, aastaaegadest ja neist lähtuvast taimkattest. Seega peaks see lugu rääkima lehma- ja kitsepiimast, nende toodetest ning veise- ja lambalihast," leiab Liivimaa Lihaveise juhatuse liige Katrin Noorkõiv.
Eesti toitu võiks iseloomustada eestimaine toorainevalik koos aja jooksul harjumuspäraseks saanud ja siin juurdunud välismaiste maitse- ja toorainetega, ütles toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Põllumajandusturu ebastabiilne majanduslik olukord nagu muutlikud väetise- ja teraviljahinnad ning kasvavad tootmiskulud on peavaluks igale põllumehele. Keeruline seis sunnib põllumehi rohkem arvutama ja investeeringutest saadavat kasu kaaluma. See olukord määrab otseselt taimekaitsevahendite üle otsustamise. Kuidas säästa, kuid samal ajal saada maksimaalset tulu?
Hetkel kuum
Tagasi Põllumajandus esilehele