Autor: Alyona Stadnik • 1. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuiksoo: ei oska midagi öelda

„Ei oska midagi öelda. Ei kommenteeri midagi,“ vastas Tuiksoo riigikohtu tänaõhtuse otsuse peale.

Riigikohus jättis ringkonnakohtu mõistetud karistused muutmata. Einar Vettuse suhtes lõpetati kriminaalmenetlus menetluse mõistliku aja möödumise tõttu. Samal põhjusel kergendati Ester Tuiksoo karistust, kes peab nüüd lahkuma Riigikogust ja Keskerakonnast.

Tuiksoo ütles, et ei ole teadlik, mida kohus otsustas. Tuiksoo ei osanud kommenteerida ka seda, et tema karistust kergendati. Küsimusele, millal ta oleks valmis seda tegema, ei osanud ta vastata. Tuiksoo lisas, et ootas seda otsust pikalt aga ei kommenteeri siiski midagi.

Riigikogu põhiseadus ütleb, et riigikogu liikme volitused lõpevad enne tähtaega teda süüdi mõistva kohtuotsuse jõustumisel. Riigikogu liikme volituste peatumisel või ennetähtaegsel lõppemisel astub seaduses sätestatud korras tema asemele asendusliige. Riigikogusse võib Tuiksoo asemel pääseda keskerakondlane Siret Kotka. Vastvalt erakonna põhikirjale, arvatakse liige erakonnast välja, kui tema kriminaalasjas on süüdimõistev kohtuotsus jõustunud.

Villu Reijani telefon oli hõivatud ja hiljem välja lülitatud. Tema kaitsja Aivar Pilv ei vastanud telefonile. Kalev Kanguri telefon oli samuti väljalülitatud. Tarmo Pedjasaart ei õnnestunud Äripäeval täna õhtul kätte saada.

Riigikohtu kriminaalkolleegium tunnistas maadevahetuse kriminaalasjas süüdistatavad altkäemaksu võtmise ja andmise asemel süüdi pistise võtmises ja andmises, jättes ringkonnakohtu mõistetud karistused muutmata.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960