Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tule avatud põlluseminarile

Scandagra Eesti koostöös Eesti Taimekasvatuse Instituudiga korraldab 10. juulil Jõgeval avatud põlluseminari, mis on üks suurimaid põllumeestele suunatud üritusi Eestis.

"Seminari käigus tutvustame 100 erinevat põldkatset ning võrdleme Eesti, Taani ja Saksamaa viljelusvõtteid ja kuidas need toimivad Eesti kliimas" märkis seminari Scandagra Eesti poole peakorraldaja Mihkel Hang. "Teadaolevalt on see 2014. aasta suurim ja esinduslikeim praktiliste vaatlusandmete ja katsetulemuste kogum, mis Eestis taolisel üritusel esitletud. Nii et sõna otseses mõttes toome lähiriikide praktikad kohalikule põllumehele koju kätte" lisas ta.

Antud põllupäeva ainueesmärk on koolitada teraviljakasvatajaid tehnoloogiate, sortide ja uute toodete osas.  

Põlluseminari ametliku osa lõpetab tuntud trikimees Jürgen Veber spetsiaalselt põllupäevaks koostatud kavaga "Põllumehest muskunstnikuks – mustkunstnikust põllumeheks".

Ajakava:

09:30–10:00 Kogunemine ja hommikukohv

10:00–11:00 Põlluseminar. Seminari avab Illar Lemetti põllumajandusministeeriumist

11:00–15:00 Põldkatsete tutvustus, kohal eksperdid Eestist, Leedust, Lätist ja Taanist

15:00–16:30 Hiline lõunasöök

16:40–17:40 Illusioonietendus "Põllumehest muskunstnikuks – mustkunstnikust põllumeheks"

Üritus lõpeb orienteeruvalt 18:00.

Põllupäeva kohta saab lisainfot Scandagra Eesti kodulehelt või korraldustoimkonnalt – Mihkel Hang, tel. 502 0599, e-post: [email protected].

Scandagra Eesti AS on Eestis suuruselt teine põllumajandustarvikute ja –teenuste pakkuja ning suurim söödatootja Eestis, kellele kuulub ka Eesti suurim põllumajandus- ja aiandustarvikute kaupluste kett. Ettevõtte aasta käive on enam kui 70 miljonit eurot. Scandagra Eesti AS kuulub DLG Gruppi.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960