Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luual treenivad ja võistlevad sel nädalal kuue riigi raievõistlejad

Laupäeval, 12. Juulil peetakse Luua Metsanduskoolis rahvusvahelisi raiemeistrivõistlusi. Metsa langetamises, saeketi vahetuses, kombineeritud järkamises, täpsussaagimises ja laasimises võtavad omavahel mõõtu kuue riigi raievõistlejad. Võistlus on osa Husqvarna/Jonseredi raievõistlejate ettevalmistusest raie maailmameistrivõistlusteks.

Soome, Venemaa, Eesti, Läti, Leedu ja Valgevene raievõistlejate meeskonnad treenivad  Luua Metsanduskooli territooriumil ja õppemetsades rootslasest raie maailmameistri Lars Strandelli juhendamisel.

" Eesti metsamehed on rahvusvaheliselt tuntud ja nõutud. Treeningutel viimistletakse oma oskusi, et olla maailmameistrivõistlusteks parimas vormis. Võistlused on lisaks professionaalidele olulised kõigele metsameestele, sest aitavad propageerida korrektseid töövõtteid. Seekordne laager on kergelt juubelihõnguline, sest toimub Eestis juba kümnendat korda. Esimene sellesarnane raievõistlejate laager toimus 20 aastat tagasi, 1994 aastal," ütles Husqvarna Eesti tegevjuht Jaanus Vahesalu.

Iga kahe aasta järel toimuvad raie maailmameistrivõistlused peetakse sel aastal 10.-13 septembrini Shveitsis, Brienzis. Iga osalev riik saadab võistlusele kolmest kogenud raieprofessionaalist ja ühest juuniorist koosneva võistkonna. Eestit esindavad sel aastal Andres Olesk, Taavi Ehrpais, Sulev Tooming ja juunior Jarro Mihkelson.

Eesti meeskond tuli maailmameistriks 2006. aastal Otepääl toimunud 27. raie maailmameistrivõistlustel, 2008. aastal pälviti 15. koht, 2010. aastal jõuti 3. kohale ja individuaalarvestuses tuli Andres Olesk maailmameistriks. 2012. aastal jõudis Eesti meeskond 8. kohale.

Husqvarna AB kajastab üritust pilte ja artikleid pakkuva internetilehekülje kaudu juba praegu: MMi ajal lisanduvad reportaazid otse võistluspaigast koos professionaalidest asjatundjate kommentaaridega.

Treeninglaagri ja võistluse korraldajad on Husqvarna Eesti OÜ ja Luua Metsanduskool.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960