Autor: Birjo Must • 25. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria Grupp langetas kasumiprognoosi

Kuigi Soome lihatööstuskontsernil Atria Grupil õnnestus teises kvartalis käivet  ja kasumit kasvatada, kärpis ettevõte kehvade turutingimuste tõttu Soomes ja Venemaal oma tänavust kasumiprognoosi. 

Atria Grupi käive ulatus teises kvartalis 371,4 miljoni euroni, mis on 8 miljoni võrra enam kui aasta eest. EBIT-kasum (kasum enne intressi ja makse – toim.) oli 8,4 miljonit eurot, mis ületab samuti veidi mulluseid tulemusi.

Atria Plc tegevjuhi Juha Gröhni sõnul oodatakse tänavu märgatavalt madalamat EBIT-kasumit kui möödunud aastal. Atria käive Soomes oli teises kvartalis 246,5 miljonit eurot, Venemaal 25,9 miljonit ja Baltikumis 9,6 miljonit eurot.

Kontserni esimese poolaasta käive oli 698,4 miljonit eurot, mis ületas möödunud aasta tulemusi. EBIT-kasum oli 5,8 miljonit eurot, mis on poole väiksem kui aasta eest.

Ettevõte prognoosib, et tänavune  EBIT-kasum jääb märgatavalt allapoole mullust 37 miljoni eurost tulemust. Samal ajal oodatakse käibe kasvu. Kasumiprognoosi muudeti just tänu keerulisele olukorrale Venemaa ja Soome lihaturul.

Lühiajalist riski nähakse endiselt Venemaa majanduslikus ja poliitilises olukorras, mis on lähiajal veelgi halvenenud.

Atria aktsia hind on Helsingi börsil aastaga tõusnud 14,85%. Täna tõusis aktsia hind 2,09%, 7,34 eurole.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960