Laupäeval selguvad 2014 aasta Eesti parimad talud

Eestimaa Talupidajate Keskliit (ETKL) kuulutab sel laupäeval, 26. juulil välja „Aasta talu 2014". Tseremoonia toimub Jänedal, traditsiooniliste Eesti Talupäevade avapäeval. Lisaks selguvad Eesti parimad talud kolmes kategoorias: traditsioonilised tootmistalud, alternatiivse tootmissuunaga talud ja noortalunikud. 

Erinevate põllumajanduse ja maaeluga seotud organisatsioonide poolt esitati tänavu konkursile kokku 15 talu, mis esindavad parimal moel meie talude mitmekesisust. Nominentide hulgas on nii tavapäraseid looma- ja taimekasvatustalusid kui alternatiivsemat niðitootmist karusloomakasvatusest vesiviljeluseni. Esindatud on nii tava – kui mahetootmine. Osalejate hulgas on neid, kes alustanud pea 25 aasta tagasi ja noori, kes iseseisvalt tegutsenud vaid paar aastat.

Þüriis osalesid lisaks ETKL-i esindajatele taime- ja loomakasvatusspetsialistid ning Postimehe ja põllumajandusministeeriumi esindajad.

Eesti Talupäevad toimuvad Jänedal 26.-27. juulil ning laupäevane avatseremoonia algab tavapärase talupidajate rongkäiguga südapäeval. Lisaks parimate talude autasustamisele toimub algusega kell 14 00 traditsiooniline „Kõnekoda“ ehk talupidajate ja poliitikute avalik arutelu talude tuleviku ja Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika teemadel. Arutelul on lubanud osaleda ka põllumajandusminister Ivari Padar.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised