Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laupäeval selguvad 2014 aasta Eesti parimad talud

Eestimaa Talupidajate Keskliit (ETKL) kuulutab sel laupäeval, 26. juulil välja „Aasta talu 2014". Tseremoonia toimub Jänedal, traditsiooniliste Eesti Talupäevade avapäeval. Lisaks selguvad Eesti parimad talud kolmes kategoorias: traditsioonilised tootmistalud, alternatiivse tootmissuunaga talud ja noortalunikud. 

Erinevate põllumajanduse ja maaeluga seotud organisatsioonide poolt esitati tänavu konkursile kokku 15 talu, mis esindavad parimal moel meie talude mitmekesisust. Nominentide hulgas on nii tavapäraseid looma- ja taimekasvatustalusid kui alternatiivsemat nišitootmist karusloomakasvatusest vesiviljeluseni. Esindatud on nii tava – kui mahetootmine. Osalejate hulgas on neid, kes alustanud pea 25 aasta tagasi ja noori, kes iseseisvalt tegutsenud vaid paar aastat.

Žüriis osalesid lisaks ETKL-i esindajatele taime- ja loomakasvatusspetsialistid ning Postimehe ja põllumajandusministeeriumi esindajad.

Eesti Talupäevad toimuvad Jänedal 26.-27. juulil ning laupäevane avatseremoonia algab tavapärase talupidajate rongkäiguga südapäeval. Lisaks parimate talude autasustamisele toimub algusega kell 14 00 traditsiooniline „Kõnekoda“ ehk talupidajate ja poliitikute avalik arutelu talude tuleviku ja Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika teemadel. Arutelul on lubanud osaleda ka põllumajandusminister Ivari Padar.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751