Scanola õlitehase väravas pikad järjekorrad

Olivia rapsiõlitootja Scanola Balticu tehase ees Painkülas seisavad veoautod pikas rivis, et koristatud rapsi müüa.

Päevas sõidab tehasesse ligi 75 autot, tuues 1500 kuni 2000 tonni rapsi, kirjutas Vooremaa. Tehases töödeldud rapsi aastamass on 140 000 tonni, sõltuvalt sellest, kuidas saaki on. Laod mahutavad praeguse seisuga 32 000 tonni, tehas töötleb ligikaudu 12 000 tonni kuus.

Scanola Balticu omaniku Baltic Agro juhatuse liige Ants Puusta ütles Vooremaale, et vastuvõtu kiirus on päris suur ning teoreetiliselt saab tehas vastu võtta 375 tonni tunnis. "Asi vastuvõtu kiiruse taha seisma ei jää, pigem võtabki aega kauba analüüsimine, kvaliteedi analüüsimisel ei ole me ühtegi sammu järele andnud,” selgitas Puusta. Ühe proovi tegemine võtab viis kuni seitse minutit ning seepärast on järjekordade tekkimine paratamatu.

AS Werol Tehased asutati 1997. aastal, et toota söödaproteiini ja toiduõli. Tootmine käivitus tehases 1999. aastal. Alates 2012. aasta 1. oktoobrist kannab tehas ärinime AS Scanola Baltic. Ettevõte toodab rapsiseemnetest söödaõli ja toorõli. Ettevõtte omanik on AS Baltic Agro.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised