Autor: Juhan Särgava • 12. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Särgava: Ärge vehkige nende sanktsioonidega

Tuumariigi hirmutamine mingite sanktsioonidega – see on täielik valearvestus, totaalne ämbrisseastumine, leiab Saidafarmi juhataja Juhan Särgava.

Leningradi blokaad Venemaal elati üle. Sanktsioonide väljamõtlejad, paikapanijad ja välja hõikajad ei ole sellest uduundki näinud.

Mida kiiremini eksimust tunnistatakse, seda kiiremini saab kahjude süvenemist peatama asuda! Siiamaale on aga upsakus jätkuvalt suur ja kannatused aina suurenevad. Poliitiline ärplemine ja jutupidamatus on muutumas ülemäära kulukaks, nii kulukaks, et majandus ei suuda seda enam kinni maksta.

Nüüd tuleb asuda ärplemise eest lõivu tasuma. Ettevõtetelt kandub surutis tarbijateni, järjest laiemale tarbijaringile.

Oleme palju aastaid toitu tootnud ekspordile suunatult. Venemaa suunaline osa moodustab sellest umbkaudu 20%. Uusi maksevõimelisi turgusid ei ole kerge leida üleöö. Tulemas on tõsine majandussurutis.

Esialgu pole vigagi – hinnad langevad. Siis „põrub“ välja osa tootjaid ja hinnad asuvad tõusma endisest kiirema tempoga.Juba praegu on Poolas puuviljade hinnatase langenud 30–50%. See tähendab aga kadu tootjate hulgas.

Tulemas on eriti karm “harvendamine”.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960