Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meie künnimehed harjutavad maailmameistrivõistlusteks

Künni maailmameistrivõistlused toimuvad sellel aastal juba 61. korda ja seekord Prantsusmaal 5.- 6. septembril. Eestit esindavad künnimehed Indrek Zilensk ja Jüri Lai.

Künni MMile oodatakse tänavu 300 000 külastajat, üritus toimub 300 hektari suurusel välialal ja ürituse korralduse juures on abis 2500 vabatahtliku.

Eesti Künniseltsi juhatuse liige, Baltic Agro ASi arendusdirektor Margus Ameerikas kuulub WPO (World Ploughing Organisation) juhatusse ja on ka sel aastal meie künnitiimiga Prantsusmaal.

„Tänavusel võistlusel on esindatud 31 riigi künnimehed, 29 tavaadraga ja 30 pöördadraga kündjat. Eesti võistkonnas künnab tavaadraga Indrek Zilensk Kesa Agrost ja pöördadraga Jüri Lai Stokker Agrist. Mehi treenib võistlusteks Urmas Lees Dotnuvos Projektaist. Ja kohtunikuna on ametis Taavi Võsa Eesti Taimekasvatuse Instituudist. Võistkond lendab Prantsusmaale 29. augustil ja 1.- 4. september on ametlikud treeningud,“ ütles Ameerikas. „Mõlema mehe adrad on Kverneland´i firmalt. Jüri Lai kasutab uut John Deere traktorit ja Indrek Zilensk Olustvere TMK Belarus’i traktorit.“

Eesti võistkonna osalemist künni maailmameistrivõistlustel toetavad Põllumajandusministeerium, Swedbank, Stokker Agri, Kesa Agro, Baltic Agro ja Dotnuvos Projektai.

„Lisaks toetavad kaudselt kõik põllumajandustehnikat müüvad firmad, kes osalevad Eesti künni meistrivõistlustel masinate demoga „Põllumajandustehnika teeviit“, mis sellel aastal toimub Olustveres 26.-27. september,“ lisas Ameerikas. „Samas toimuval Eesti kündmise meistrivõistluste võitjad esindavad Eestit järgmise aasta MM-l Taanis.“

Fotod: Künnimehed trenni tegemas

 

Meie künnimehed harjutavad maailmameistrivõistlusteks
Foto: Margus Ameerikas
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960