Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar kohtus Hiina suursaadikuga

Põllumajandusminister Ivari Padar kohtus täna lõuna ajal Hiina suursaadiku Hr. QU Zhe’ga, kellega arutati Eesti põllumajandustoodete võimalikku eksporti Hiina turule.

„Eestile on alternatiivsete turgude otsimine alati olulisel kohal olnud ja taasiseseisvunud Eesti on teinud väga head tööd. Head suhted Hiinaga ja kaubavahetuse edendamine on olulised teemad,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar. „Kinnitasin Hiina suursaadikule, et Eestis on olemas näiteks piimatööstused, kel on võimekus ja soov Hiina turule väga kvaliteetset toodangut müüa.“

Eesti ja Hiina põllumajandusministeeriumid sõlmisid 2011. aastal vastastikuse mõistmise memorandumi koostööks põllumajanduse valdkonnas. „Arutasime suursaadikuga, kuidas seda praktikas paremini teostada. Eestil on väga head kogemused kala ekspordis Hiina, jätkuvalt on oluline töötada ka piima, liha ja kana ekspordi suunal,“ rääkis Padar.

Mullu ületas Eestist Hiinasse müüdavate toidukaupade maht esimest korda 10 miljoni euro piiri. Eesti piimatööstused on avaldanud huvi pääseda Hiina turule beebitoidus kasutatava vadakupulbriga. 

Loe lisaks: Eesti ja Hiina koostöömemorandum põllumajanduse valdkonnas

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960