Autor: Ave Lepik • 27. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läänemaa kanepipõllud köidavad mõnuaine otsijaid

Läänemaal Martna vallas asuva Tammejuure mahetalu kanepipõllud laiuvad 40 hektaril ning viie tegutsemisaasta jooksul on ettevõtmine äratanud asjatundmatutes palju huvi, tunnistas talu peretütar Karin Kuusemaa ETV saates “Ringvaade".

Paljudele on kanepipõllu idee võõras ning talupidajate jutule proovivad tihti saada ka inimesed, kes otsivad mõnuainet. On juhtunud ei usuta isegi telefoni teel öeldut ja huvilised tahavad kohapeal veendumas käia.

Kuivatatud ja sorteeritud kanepiseemnetest tehakse mahetalus jahu, õli ja muid tooteid. Jahu on gluteenivaba ning sobib hästi tsöliaakiat põdevatele inimestele.

“Toidukanep on vanade eestlaste toit, miks mitte seda uuesti kasutama hakata,” arvas Kuusemaa.

Toidukanepil puudub narkootiline mõju, kuid ilma riigi luba taotlemata seda igaüks oma põllunurgas kasvatada ei või, lisas ta.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751