Autor: Tiiu Annuk • 2. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlluinfo: taimekasvatushooaeg hakkab läbi saama

Selle nädala põlluinfos tõmbab taimekasvatushooaja otsad kokku Scandagra Eesti ASi nõustaja-agronoom Tiiu Annuk sellega, et meenutab lugejaile, mis sel sügisel sai kirjutatud ja milliseid soovitusi antud.

Oktoober on käes ja sellega hakkab üks taimekasvatushooaeg jälle läbi saama. Oleme andnud infot läbi hooaja kõikvõimalikest taimekasvatusalastest küsimustest, mis parasjagu on päevakorral ja püüdnud leida lahendusi küsimustele, mida ette võtta kui...?

Kuna külviaeg on alati kiire ning pole aega lehtegi lugeda, rääkimata siis e-mailidest, siis sel korral teeme väikese ülevaate, millest on sügisel kirjutatud, et saaksite paremini leida omale vajaliku info.

Taliraps on veel paljudel fungitsiidi/kasvuregulaatoriga reguleerimata, kuna suur osa külvidest jäid hilisemaks ning taim on veel väike. Erinevatest võimalustest kirjutasime taimekasvatusalastes nõuannetes nädal 34.

Kuna sageli on fungitsiidide/kasvuregulaatoritega koos hea kasutada leheväetiseid, siis selle kohta põhjalik ülevaade nädal 38 põlluinfos.

Aminohapete teemat puudutasime nädal 36, kus selgitasime, kuidas aminohapped aitavad vähendada taimekaitsevahendite kasutamisest põhjustatud stressi. Samuti aitavad taimedel kergemini taluda ebasoodsaid tingimusi nagu põud, üleujutus jms. ning kiiremini taastuda pärast ebasoodsate tingimuste lõppu. Suurendavad külmataluvust, parandavad talvekindlust.

Taliteraviljade umbrohutõrje on hoogsalt käimas ning põhilistest toodetest, mida sügisel kasutada, sai ülevaade antud nädal 37.  Samuti andsime ülevaate  sügisesest fungitsiididega pritsimise põhimõtetest, selle kohta saab lugeda nädal 39 taimekasvatusalastest nõuannetest.

Loe kõigest pikemalt SIIT.

 

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960