Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Ilves õnnitles aasta põllumeheks valitud Ilmar Teevetit

President Toomas Hendrik Ilves tunnustas Eesti tublimaid põllumehi ning õnnitles aasta põllumeheks valitud Vändra osaühingu juhatajat Ilmar Teevetit.

President Ilves nentis põllumeestele peetud kõnes, et Eesti põllumajanduse ja maamajanduse seis on hetkel paljulubav, kuid teisalt ka keeruline.

Riigipea hinnangul on Eestist saanud üks tõhusamaid, parima konkurentsivõimega põllumajandusriike - seda tänu investeeringutele ja eurotoetustele, aga eriti tänu põllumeeste oskustele ja tööle.

“Sel aastal oli ilm hea ja saagid ühed parimad. Nagu ma põllumajandusminister Ivari Padarilt hiljuti kuulsin, pole iialgi varem, Liivimaa Henriku kroonikatest alates, koristatud Eesti põldudelt 1,2 miljonit tonni teravilja,” sõnas riigipea.

President Ilves avaldas heameelt, et lisaks tarbijate isiklike eelistuste arvestamisele mõtleb tänapäeva tootja ka tervisele ja kvaliteedile. “See on õige suund. Meie tootjad käsitlevad toidu ehedust olulise müügiargumendina. Mitte ainult turul ja ökopoes, vaid ka suurtes kaubahallides,” nentis ta.

Samas tõdes riigipea, et tänavust põllumajandusaastat jääb meenutama ka ootamatult tekkinud hinnalangus maailmaturul, katk ja sõda.

“Pean silmas meie Ukraina sõprade võitlust vabaduse, demokraatia ja oma riigi terviklikkuse eest, aga ka meid otseselt puudutavat vaba maailma kaubandussõda Venemaaga. Venemaa kehtestatud põllumajandussaaduste ja toidukaupade ostukeeld lööb kõige valusamalt Eestit, Soomet, Lätit ja Leedut,” märkis riigipea.

President Ilvese esinemise täisteksti saad lugeda SIIT.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960