Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. jaanuar 2015

Holland keelustas ROUNDUPi müügi eraisikutele

Hollandi valitsus võttis vastu otsuse, et alates tänavusest aastast on riigis keelatud kasutada Roundupi eraisikutel koduaedades. 

Otsust põhjendati sellega, et toode on ohtlik ebaprofessionaalsel kasutamisel. Toote peamine toimeaine on glüfosaat, mis oma olemuselt on mürgine ja mis akumuleerub toidus. Väidetakse ka, et Roundup on biolagunev aga tegelikkuses on tema laguproduktid (nt AMPA) samuti väga mürgised. Mõjud võivad avalduda küll alles paarikümne aasta pärast.

Roundup on üldhävitav herbitsiid, mida kasutatakse meil enamike ühe- ja mitmeaastaste seemne- ja juurumbrohtude tõrjeks. Preparaat mõjub roheliste lehtede ja varte kaudu ning levib sealt juurestikku. Preparaadi täielik mõju on märgata 5-10 päeva pärast pritsimist. Umbrohud hävivad täielikult 2-3 nädala pärast.

Roundup on Eestis ja mujal maailmas kõige enim müüdud taimekaitsemürk, mida turustab USA korporatsioon Monsanto.

Loe lisa SIIT.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150