Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalad astuvad õunaärisse

Seni eeskätt tuuleenergeetikale pühendunud perekond Sõnajalg rajab Saaremaale Ansekülla kahele hektarile õunaaia.

“Plaan on tõsine ja loodan, et see realiseerub,” ütles õunaaia rajamise eestvedaja, Oleg Sõnajala poeg Mikk Sõnajalg Saarte Häälele. Tema sõnul istutatakse sel sügisel kahele hektarile põllumaale 1300–1400 õunapuud.

Hiljuti PRIA-st väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetust taotlenud Mikk Sõnajalg rääkis, et lisaks lauaõunte kasvatamisele plaanivad nad hakata valmistama ka õunamahla ja -moosi. “

Saarte Hääl kirjutab, et Anseküla õunaaed rajatakse Mikk Sõnajala ettevõtjast isa Oleg Sõnajala 6 ha suurusele maatükile, mille pealt tehti varem müügiks heina, kuid mis on nüüd juba pikemat aega seisnud kasutuseta.

 

Autor: põllumajandus. ee

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616