Pühapäeval, 19. juulil toimub esimene üle-eestiline avatud talude päev. Kokku osaleb avatud talude päeval 144 talu ja põllumajandustootjat üle terve Eesti.
Üritusele on ennast kirja pannud:
•48 loomakasvatajat
•41 maaturismi ettevõtet
Artikkel jätkub pärast reklaami
•38 mahetootjat
•33 taimekasvatusega (teravili) tegelevat ettevõtet
•28 iluaianduse, ravim- või maitsetaimede kasvatusega tegelevat ettevõtet
•26 väiketööstust
•25 elulaadi- , hobi- või käsitöötalu
•23 puu- ja köögivilja- või marjakasvatajat
•22 piimatootjat
•6 mesindusega tegelejat
Artikkel jätkub pärast reklaami
•4 muuseumi
Igaüks saab endale sobiva programmi kokku panna, uurides talude infot aadressil
www.avatudtalud.ee või kasutada abimehena Facebooki mängu, kus osaleja vastuste põhjal talle sobivad talud välja pakutakse. Kõigi mängijate vahel loositakse avatud talude päeval välja viis Tunnustatud Eesti Maitse kingikotti.
Avatud talude päeva Facebooki lehel on soovist päevast osa võtta andnud praeguseks teada enam kui 6300 inimest, ligi 300 inimesel on võimalus avatud talude päevast osa võtta Eesti Põllumeeste Keskliidu ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu korraldatud tasuta bussidega.
Üle-eestilist avatud talude päeva korraldavad Põllumajandusministeerium ja Maamajanduse Infokeskus koostöös Eesti Põllumeeste Keskliidu, Eestimaa Talupidajate Keskliidu, Järva Arengu Partnerite ja Lõuna-Järva Koostöökoguga. Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.
Seotud lood
Pühapäeval, 19. juulil toimub esimene üle-eestiline avatud talude päev, kus oma uksed avavad külalistele ligi 150 talu ja põllumajandustootmist. Näha saab nii suurtootmist kui ka väiketalusid, võimsat põllumajandustehnikat ja maitsta ehedat talutoitu. Aga kuidas leida külastamiseks põnevaimad kohad?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.