Kuressaare turul on laupäeval sarja Minu köök turul raames maheliha grillimine ja barbecue küpsetamine.
Grillitakse veise-, lamba- ja sealiha. Maheliha saab osta ka koju kaasa, kohapeal jagatakse infot mahepõllumaanduse ja -toodete kohta.
„Sel suvel toimuvad Kuressaare turul kohaliku ja mahetoidu tutvustuspäevad Minu köök turul,“ ütles Merit Mikk Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest. „Kohapeal on tootjad ja spetsialistid, kes räägivad mahetoodetest, valmistavad toite, jagavad retsepte ja muud infot. Sel laupäeval, 1. augustil on järg maheliha käes – grillime liha, suurema kõhutäie saab osta nii kohapeal tarbimiseks kui ka koju kaasa. Pakutakse maitsta ka mahelihast valmistatud vorste. Ootame kõiki lihasõpru alates kella 11.00 kuni kella 14.00ni.“
Sarnased üritused toimuvad suve jooksul järgmiselt:
Artikkel jätkub pärast reklaami
1.08 / 11:00-14:00 Maheliha
15.08 / 11:00-14:00 Mahepiim ja -munad
20.08 / 14:00-17:00 Tomat ja kurk
27.08 / 12:00-17:00 Juurviljad
12.09 / 10:00-16:00 Õun ja kõrvits
Seotud lood
Alates 29. maist saab esitada kandidaate konkurssidele „Parim mahetootja 2015“ ja „Parim mahetoode 2015“. Konkursside eesmärk on tunnustada parimaid mahetootjaid ja -tooteid ning tutvustada neid avalikkusele.
Inimeste keskkonnateadlikkus on maailmas tõusuteel, lisaks soovitakse süüa heamaitselist toitu - need on põhilised ostuargumendid, mis mahetoidu müüki suurendavad.
Luksemburgis kohtunud Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrid jõudsid kokkuleppele, et tulevikus tuleb hakata mahepõllumajanduses rakendama järelevalvet riskipõhiselt.
Kui hiljuti üks lastegrupp Võrumaal Mõnistes osaühingu Lõunapiim robotlüpsilaudas käis, oli paari poisi hilisem põhiküsimus: “Aga kus see robot siis oli? Me ei näinud robotit.”
“Põllumees Toots sündis vajadusest paremini mõista, kuidas Eesti põllumees end tunneb, kui ta vilja fikseerib, ja millised on tema suurimad kõhklused. Tahame pakkuda alternatiivi, mis aitab põllumeestel riske vähendada,” selgitas Scandagra Eesti teraviljaostujuht Urbo Vilibert virtuaalse põllumehe sünnilugu.