13. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CLAAS tutvustas uusi lahendusi silokoristuseks

5.-6.  augustil Magdeburgis  toimunud  Claasi  põllumajandusmasinate demopäeval  tutvustati  CLAASi  uuendusi,  mida  on  kaasa  toonud  viimased  arendustööd.

Näiteks  on  turule  tulemas  uued  silokoristusmasinad,   sealhulgas  kogurkäru  ning  niidukid. Lisaks  on  uuendatud  ka  infotehnoloogilisi  vahendeid,  mis  hõlbustab  traktori  ja  erinevate tööseadmete vahelist ühenduvust. Samuti on uuendatud kombaine, heedreid ning põhupresse, kuid sellest on pikem ülevaade 19. augustil ilmuvas Äripäeva põllumajanduse erilehes.

Mida uut nägime:  

DISCO 1100 – niidukite lipulaev Silotehnoloogia  suurimad  muutused  ja  uuendused  on  DISCO  (ketas)  niidukite  osas.  Seda eelkõige niidukikombinatsioonide seas. Turule on tulemas uus kombinatsioon – DISCO 1100 C/RC  BUSINESS  –  mille  maksimum  niitelaius  on  10,7  meetrit.  Seejuures  jääb  transpordi kõrgus alla 4 meetri ning laius alla 3 meetri, mistõttu on seda väga lihtne transportida. DISCO 1100   niidukil   on   kaks   mudelit   C   BUSINESS   (piimuljuriga)   või   RC   BUSINESS (rullmuljuriga). 

Lisaks  niidukombinatsioonile  tutvustab  CLAAS  järgmiseks  hooajaks  kokku  üheksat  uut kergema  ja  odavama  seeria  erinevat  niidukit, mille  seast  võib   leida   nii   esi-  kui   ka  tagarippniidukeid. Uute niidukite töölaius jääb 2,6 -3,4 meetrisesse vahemikku. See tähendab, et   nüüdsest   saab   uusimat   professionaalset   silotehnoloogiat   kasutada   ka   väiksem   ning keskmine ettevõte.

CARGOS 9000 – uuendatud kogurkäru Silokoristustehnoloogiale lisandub ka uus kogurkäru, CARGOS 9000, millel on kolm erinevat mudelit  9400,  9500,  9600.  Mahutavused  vastavalt  38, 44  ning  50  kuupmeetrit.  Võrreldes kogurkäru eelkäijaga, CARGOS 8000-ga, on uuel seerial toodud kogur madalamale, mistõttu on  lihtsam  tekkinud  ummistusi  eemaldada, on  parandatud  hekseldi  nugade  asetust  ning kasutusele on võetud uued, kahelt poolt teritatavad, noad.

EASY ON BOARD – tahvelarvutiga traktorirooli Tänapäeval on raske ettekujutada igapäevaelu ilma interneti, nutitelefoni ning tahvelarvutita. See on üks osa  meie elust, nii kodus kui ka tööl.  Kolm  aastat tagasi pälvis CLAAS Pariisis toimunud  „SIMA  Innovation  Awards“  üritusel  oma  tarkvaraarenduse  eest  kuldmedali. Arendus, mille abil saab koondada kõik põllutöömasinate juhtpuldid läbi rakenduse jaemüügis olevasse tahvelarvutisse, oli  toona  alles  algusjärgus,  kuid  nüüdseks  on  saanud  sellest valmistoodang.  Seega  ei  pea  enam  seadistama  igat  ma sinat  eraldi  ning  puudub  vajadus  ka erinevate   juhtpultide   paigutamiseks   kabiini.  Selline   lahendus   on   eelkõige   mõeldud suurettevõtetele, kes pakuvad põllumajandusteenust.

Kõikide  seadmete  ning  uuenduste  kohta  saab  lisainfot Konekesko Eesti esindustest.

Autor: Diana Salf

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960