Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastasutatud Aasta Põllumeeste Klubi taunib valitsuse tegevusetust

03.09. asutatud Aasta Põllumeeste Klubi võttis vastu avaliku pöördumise, milles 16 Eesti tunnustatumat põllumeest taunivad valitsuse tegevusetust põllumajandusvaldkonnas.

Klubi presidendiks valitud Aasta Põllumehe 2014 Ilmar Teeveti sõnul on nii meie seakasvatus kui piimatootmine jõudnud sügavasse kriisi ja valitsuse lootmine vaid ELi abile ei aita kriisist üle saada.

„Mul on kahju oma ja kolleegide elutööst – meie piimatootjad on juba terve aasta töötanud kahjumiga ja see ei saa lõpmatuseni kesta. Peagi kaob poelettidelt ka kodumaine sealiha. Naaberriigid on kriisi teadvustanud ja põllumehi toetanud. Eesti valitsus on aga istunud käed rüpes ja lootnud vaid Brüsseli abile. Meie avalikus pöördumises kajastub kõigi põllumeeste mure tuleviku pärast. Me ootame valitsuselt kiireid otsuseid ja abi kriisi leevendamiseks,“ ütles Aasta Põllumeeste Klubi president Ilmar Teevet.

Aasta Põllumehed toetavad Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eesti Põllumeeste Keskliidu ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu poolt 14. septembril kell 14.00 Tallinnas korraldatavat meeleavaldust ning kutsuvad põllumehi koos traktoritega ja Eesti toidu tarbijaid Toompeale, kus väljendame oma õiglast pahameelt valitsuse tegevusetuse üle.

Aasta Põllumeeste Klubi asutati täna, 3. septembril 2015 Kurgjal, C. R. Jakobsoni talumuuseumis. Klubisse kuuluvad kõik alates 2001. aastast Eestis valitud Aasta Põllumehed. Klubi eesmärkideks on põllumajanduse, toidutootmise, keskkonnakaitse ja maaelu edendamine. Oma tegevusega soovitakse kaasa aidata põllumajanduse ja maaelu maine parandamisele ja põllumehe elukutse väärtustamisele. Klubi soovib kaasa rääkida Eesti regionaalpoliitika kujundamisel ning tegeleda Eesti toidu väärtustamise ja tutvustamisega.

Klubi asutamiskoosolekul võeti vastu avalik pöördumine, mis on teatele lisatud. Pöördumises on kirjas kõigi Aasta Põllumeeste kontaktandmed, kes on valmis lahkesti kommentaare jagama.

Ilmar Teevet, Aasta Põllumeeste Klubi president

Jaan Sõrra, Aasta Põllumeeste pressiesindaja

 

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105