Aasta põllumees 2013 on tänavune parim piimakarjakasvataja Tõnu Post

Täna kuulutati Aasta põllumeheks 2013 Kõljala põllumajandusliku OÜ juhataja Tõnu Post Saaremaalt.

Aasta Põllumees 2013 konkursi võitja Tõnu Post annab Saaremaa Pihtla vallas tööd 27 inimesele. Tema Kõljala Põllumajanduslik OÜ tegeleb piimakarjakasvatusega – seal on 521 lüpsilehma aastalüpsiga 10 834 kg lehma kohta ja noorkari; maad haritakse 1500 ha, millest teraviljakasvatus on ligi 500 hektaril; rukki saagikus on 3,5 t/ha, talinisul 4,8 t/ha ja odral 3,8 t/ha.

Tõnu Post on rajanud moodsa Haeska farmikompleksi, mis laiub mitmel hektaril. Siia on ehitatud uus vabapidamislaut, aastaid on tegeletud oskusliku karjaaretusega, söödatootmine on korras, keskkonnanõuded täidetud.

Hiljuti omandas Post raskustesse sattunud Valjala põllumajandusühistu, tõustes maid ja tootmisi ühendades Saaremaa suurimaks põllumeheks. Nüüd on ühendatud ettevõttes 800 piimalehma ja maid haritakse kokku 2500 ha. Ettevõtte laienemine võimaldab majandada veelgi ökonoomsemalt, uuendada teraviljatehnoloogiat ja teha suuremaid investeeringuid.

Tõnu Post on ka Saaremaa põllumeeste liidu esimees ja Saaremaa piimakombinaadi nõukogu liige.  

Maaleht ja Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldavad aasta põllumehe konkurssi 13. aastat.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised