Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülenurmes näidati kaunemaid tõuloomi

5. septembril toimus juba 24. korda  Eesti Põllumajandusmuuseumis loomade näitus „Tõuloom 2015“.

Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu poolt kureeritavatest aretusprogrammidest osales näitusel kokku 41 veist: 12 EPK, 12 EHF ja 17 erinevat lihatõugu. Piimaveiste ekspositsioon oli kokku pandud nii, et osalejaid oleks vasikast tiitliga pärjatud lehmadeni. Nii saigi publik näha vasikaid, tiineid mullikaid kui erinevas laktatsioonijärgus lehmi. Kohal olid mõlema tõu selle aasta Vissid Kalli ja Lindi-Red (võitnud ka 2014 ja 2011.a tiitlid). Ka EPK tõu eelmise aasta Viss Killi oli osalejate hulgas.

Peale piimaveiste etteasteid asusidki end näitama lihatõugu veised. Esindatud oli 10. erineva lihatõu esindajad, kokku 17 veist 11 omanikult. Sellist lihaveiste plejaadi ei ole Ülenurme Põllumajandusmuuseumis toimunud üritusel enne nähtud. Areenile on soostunud neist tulema  14

Lisaks veiste näitusele tunnustatakse Tõulooma ürituse raames parimaid tõuaretajaid. Tänavused tiitliomanikud on:.

EPK               Sirje Kroonberg       Kõpu PM OÜ

EHF               Maie Mölder            Tartu Agro AS

Lihatõud        Margus Keldo          Tsura Talu OÜ

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960