Põltsamaa Felix ostab alanud kõrvitsahooajal üheksalt Eesti talunikult kokku ligi 1000 tonni kõrvitsat, millega on ettevõte suurim kõrvitsahoidiste valmistaja Euroopas.
Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul on vaatamata kehvale suveilmale tänavune kõrvitsasaak kvaliteedi poolest korralik. “Kõrvitsad on jahedast suvest tingituna küll väiksemad, nagu ka eelmisel aastal, ent saak on ilus ja loodame kätte saada kogu vajamineva koguse,” ütles Marek Viilol.
Enamus Põltsamaa Felixi kõrvitsatoodangust müüakse Soome ja Rootsi turule, kuid sellel aastal on märkimisväärselt kasvanud ka Eesti turule mõeldud kogused. “Eestlaste isu kõrvitsasalati järele aastaringselt on pidevalt kasvanud. Seetõttu suurendasime oluliselt kohalikule turule toodetavaid koguseid nii jaekaubandusse kui ka toitlustuse sektorisse müüdava kõrvitsasalati arvelt,” lisas Viilol.Kõrvitsahoidiste tootmine kestab 23. oktoobrini. “Külma ilma me ei karda, kuna oleme täiustanud hoiustamise ruumid, kus värsked kõrvitsad peavad kenasti vastu kuni purki panekuni,” lisas Viilol.
Kõikidele Põltsamaa kõrvitsahoidistele läheb peale ka uus nutikas ja kergesti avatav purgikaas, mille ettevõte võttis oma köögiviljahoidistel kasutusele alates sellest sügisest. Maailma ühe juhtiva pakenditootja Crown Packaging poolt arendatud Orbit nimeline kaas koosneb kahest osast ning selle välist ringi keerates avaneb imelihtsalt klõpsatades purgi põhikaas. Eestis varem sarnase tehnoloogiaga purgikaant kasutatud pole.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Sel aastal ostis toiduainetööstus Salvest kokku 60 tonni kõrvitsat, millest valmib üle 107 000 purgi kõrvitsasalatit.
Mikro- ja väikeettevõtete jaoks võib ootamatu rahavajadus tekkida igal hetkel, olgu selleks kiire vajadus varude täiendamiseks, ootamatud remondikulud või uus ärivõimalus.
Arvelduskrediit on loodud just selliste olukordade jaoks – see on kiire, paindlik ja kuluefektiivne lahendus, mis võimaldab ettevõtetel raha alati käepärast hoida.