Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põltsamaa Felix ostab kokku 1000 tonni eestimaist kõrvitsat

Põltsamaa Felix ostab alanud kõrvitsahooajal üheksalt Eesti talunikult kokku ligi 1000 tonni kõrvitsat, millega on ettevõte suurim kõrvitsahoidiste valmistaja Euroopas.

Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul on vaatamata kehvale suveilmale tänavune kõrvitsasaak kvaliteedi poolest korralik. “Kõrvitsad on jahedast suvest tingituna küll väiksemad, nagu ka eelmisel aastal, ent saak on ilus ja loodame kätte saada kogu vajamineva koguse,” ütles Marek Viilol.

Enamus Põltsamaa Felixi kõrvitsatoodangust müüakse Soome ja Rootsi turule, kuid sellel aastal on märkimisväärselt kasvanud ka Eesti turule mõeldud kogused. “Eestlaste isu kõrvitsasalati järele aastaringselt on pidevalt kasvanud. Seetõttu suurendasime oluliselt kohalikule turule toodetavaid koguseid nii jaekaubandusse kui ka toitlustuse sektorisse müüdava kõrvitsasalati arvelt,” lisas Viilol.Kõrvitsahoidiste tootmine kestab 23. oktoobrini. “Külma ilma me ei karda, kuna oleme täiustanud hoiustamise ruumid, kus värsked kõrvitsad peavad kenasti vastu kuni purki panekuni,” lisas Viilol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kõikidele Põltsamaa kõrvitsahoidistele läheb peale ka  uus nutikas ja kergesti avatav purgikaas, mille ettevõte võttis oma köögiviljahoidistel kasutusele alates sellest sügisest. Maailma ühe juhtiva pakenditootja Crown Packaging poolt arendatud Orbit nimeline kaas koosneb kahest osast ning selle välist ringi keerates avaneb imelihtsalt klõpsatades purgi põhikaas. Eestis varem sarnase tehnoloogiaga purgikaant kasutatud pole.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960