Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sügishooajal läheb Salvestis purki 60 tonni kõrvitsat

Sel aastal ostis toiduainetööstus Salvest kokku 60 tonni kõrvitsat, millest valmib üle 107 000 purgi kõrvitsasalatit.

Salvesti turundus- ja tootearendusjuhi Aulike Miljandi sõnul toodetakse sel aastal kõrvitsat eelmise aastaga võrreldes umbes samas koguses. “Kõrvitsatootmine on kurkide ja kapsaste järel köögiviljakategoorias koguselt kolmas suurim tootmissuund.” Ta lisas, et kõrvitsat ostab Salvest kokku Eesti kasvatajatelt. “Kuigi tänavune ilm on sarnaselt kurgikasvatamisega mõjutanud ka kõrvitsate kasvamist, saame vajamineva koguse kenasti kätte, et Eesti turu jaoks piisav tootmine tagada.”

Aulike Miljandi sõnul on Salvesti tootevalikus kodumaistest kõrvitsatest valmistatud klassikaline kõrvitsasalat. See on ostjate hulgas minev kaup aasta läbi, kuid huvi suurenemist võib märgata just sügishooajal. Uuendusena on sel aastal värskendatud ka kõrvitsasalati purgi kujundust. “Sellest hooajast on kõrvitsasalat värske ja ostjatele lihtsamini märgatavama kujundusega pakendis,” lisas Miljand.

AS Salvest on 1946. aastast Tartus tegutsev tugevate traditsioonidega Eesti toiduainetööstus. Ettevõtte jaoks on juba algusest peale olnud oluline oma tootmises kasutada võimalikult palju kodumaist toorainet ning tootearenduses järgida eestimaalaste maitse-eelistusi. Salvesti tootevalikusse kuuluvad supid, erinevad köögiviljahoidised, moosid, lastetoidud, majonees, kastmed jpm. Eestis on toodetel kasutusel kaubamärgid Salvest, Põnn, Meie Mari, Mahlakas ja 3MIN. Ettevõte annab tööd ligi 130 töötajale. Salvestile on omistatud ISO 9001:2008 kvaliteedisertifikaat ja ISO 22000 toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960