Salvesti turundus- ja tootearendusjuhi Aulike Miljandi sõnul toodetakse sel aastal kõrvitsat eelmise aastaga võrreldes umbes samas koguses. “Kõrvitsatootmine on kurkide ja kapsaste järel köögiviljakategoorias koguselt kolmas suurim tootmissuund.” Ta lisas, et kõrvitsat ostab Salvest kokku Eesti kasvatajatelt. “Kuigi tänavune ilm on sarnaselt kurgikasvatamisega mõjutanud ka kõrvitsate kasvamist, saame vajamineva koguse kenasti kätte, et Eesti turu jaoks piisav tootmine tagada.”
Aulike Miljandi sõnul on Salvesti tootevalikus kodumaistest kõrvitsatest valmistatud klassikaline kõrvitsasalat. See on ostjate hulgas minev kaup aasta läbi, kuid huvi suurenemist võib märgata just sügishooajal. Uuendusena on sel aastal värskendatud ka kõrvitsasalati purgi kujundust. “Sellest hooajast on kõrvitsasalat värske ja ostjatele lihtsamini märgatavama kujundusega pakendis,” lisas Miljand.
AS Salvest on 1946. aastast Tartus tegutsev tugevate traditsioonidega Eesti toiduainetööstus. Ettevõtte jaoks on juba algusest peale olnud oluline oma tootmises kasutada võimalikult palju kodumaist toorainet ning tootearenduses järgida eestimaalaste maitse-eelistusi. Salvesti tootevalikusse kuuluvad supid, erinevad köögiviljahoidised, moosid, lastetoidud, majonees, kastmed jpm. Eestis on toodetel kasutusel kaubamärgid Salvest, Põnn, Meie Mari, Mahlakas ja 3MIN. Ettevõte annab tööd ligi 130 töötajale. Salvestile on omistatud ISO 9001:2008 kvaliteedisertifikaat ja ISO 22000 toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaat.