16. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valtra esitles uusi mudeleid

5. novembril toimus baltikumi põllumeestele Riia lähistel Jelgavas Valtra uue N4-seeria traktorite esmaesitlus.

See traktorite seeria näitas juba võimu Argitechnical, kus Valtra N174 Versu võitis disainiauhinna "Golden Tractor for Design 2016" (Kuldne Traktori Disain 2016) ja pälvis teisegi suure auhinna - Machine of the year 2016.

Taure ASi Lõuna-Eesti esinduse müügijuhi Andres Kontse sõnul on tegu äärmiselt universaalse traktoriga, mis sobib kõigile - nii maasika-, köögivilja-, teravilja- kui ka loomakasvatajatele. Samuti ei jää see hätta ka metsatöödel ning talvistel lumelükkamistel.

N-Seeria madalaima võimsusega traktor on 105 ning võimsaim 185 hobujõuline.

"Sellise laia võimsuseraadiusega traktoriga saavad tööd teha väga erineva suunitlusega ettevõtjad," ütles Kontse, kes lisas, et selline 4-silindrilise mootori ning 185 hobujõu kooslus on maailmas ainulaadne.

Võrreldes vanade N seeria traktoritega on oluliselt parem sõidu- ja töömugavus, muudetud on välimust ning laiendatud kabiini. Muutustega koos on tulnud ka SkyView katus, mis annab väga palju juurde metsatöödel ja frontaallaaduri kasutamisel, kuna selline lahendus suurendab oluliselt vaatevälja. Kontse sõnul on samuti muudetud 3-punkti haakesüsteemi lahendust. "Kuna järjest rohkem tuleb raskemaid ripp-agregaate, muudeti haakesüsteemi geomeetriat ning suurendati tõstejõudu," ütles Kontse.

Täpne hinnapoliitika pole veel paigas, kuna tegu on niivõrd uue traktoriga. "Sellise traktori juures sõltub hind eelkõige väga suurel määral ostja enda valikutest - võimsus, rehvide valik, lisavarustus," ütles Kontse. Ta lisas, et kindlasti pakub Valtra igale ostjale lähtuvalt tema vajadusest sobivat hinna ja kvaliteedi suhet.

Vaata fotosid traktori esitluselt:

 

Foto: Jaanus Kilgi

Autor: Diana Salf

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960