Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 22. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Farmi: toiduohutussertifikaat lubab suurendada eksporti

Farmi Piimatööstusele omistati mainekas ülemaailmne FSSC (Food Safety System Certification) 22000 toiduohutussertifikaat.

Farmi Piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul annab sertifikaat  garantii, et Farmi tootmine on ohutu, puhas ja vastab kõigile kvaliteedinõuetele. „Kõik protsessid on jälgitavad, kontrollitavad ja läbipaistvad. Seda, et  meil on ülevaade iga toote liikumisest alates toorpiimast kuni valmistooteni, kinnitavad sertifikaadi andmisega ka välised audiitorid,“ lisas Kallaspoolik.

FSCC 22000 sertifikaat on rahvusvaheliselt tunnustatud toiduohutuse märgis ning see võimaldab ettevõttel eksporti suurendada. „Peamised turud, kuhu ekspordime on lähinaabrid Soome, Läti ja Leedu,“ nentis Farmi Piimatööstuse Euroopa ekspordijuht Annika Kõiv. „Eelmise aastaga võrreldes oleme suutnud eksporti suurendada ca 25% ning FSSC sertifikaat lubab meil seda veelgi kasvatada.“

Kallaspooliku sõnul eelnes sertifikaadi saamisele mitmepäevane töö. „Ettevõtte tööprotsesse auditeeriti neli päeva, uuriti kõike, alates tooraine saabumisest ja vastuvõtmisest kuni toodangu jõudmiseni kauplustesse,“ lisas Kallaspoolik. 

FSSC 22000 on rahvusvaheliselt tunnustatud toiduainetööstuse ettevõtetele mõeldud toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifitseerimise skeem. See hõlmab interaktiivset kommunikatsiooni, juhtimissüsteemi ja ohukontrolli. Sertifikaadi omamine suurendab klientide usaldust, kasvatab organisatsiooni läbipaistvust ja maandab toiduohutusega kaasnevaid riske. FSSC 22000 sertifikaati omab rohkem kui 10 000 ettevõtet rohkem kui 140 riigist üle kogu maailma.

Farmi Piimatööstus kuulub Eesti kapitalil põhinevasse toiduainete tootmise ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp, kuhu kuuluvad ka AS Rannarootsi Lihatööstus ja AS Maag Konservitööstus. Eesti siseturul teisel kohal oleva  Farmi Piimatööstuse piimad, jogurtid ja teised piimatooted valmivad Eesti, peamiselt Viru- ja Vooremaa piimast. Iga päev töödeldakse ca 180 tonni toorpiima ning ettevõtte tooteportfellis on umbes 180 erinevat nimetust jogurtit, keefiri, hapukoort, kohukesi jt piimatooteid. Paljud Farmi tooteid on olnud oma tootegrupis „Eesti esimesed“ ja  tunnustatud Eesti Maitse Pääsukesemärgi ja Eesti Parima Piimatoote ja Eesti Parima Toiduaine tiitlitega. Jõhvis tegutsevas Farmi Piimatööstuses töötab täna ca 200 inimest.

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960