Autor: Mait Kraun • 16. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lillemüüja aktsia puhkeb enne valentinipäeva õide

Lillemüüja aktsia puhkeb enne valentinipäeva õide
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Enne valentinipäeva on ära tasunud 1-800-Flowers.com aktsia ostmine, kirjutab CNN Money.

Arvatakse, et turge ei saa ajastada. Aga lille müüva 1-800-Flowers.com aktsia ostmine jaanuari alguses ja selle müümine valentinipäeva ajal on olnud väga tulus lühiajaline tehing.

Aktsia on viimase kuue aasta jooksul 1. jaanuarist kuni 14. veebruarini näidanud tubli tootlust. Sellel ajaperioodil on kuue aasta jooksul aktsia langenud vaid ühel aastal (2014. aastal).Ka sellel aastal on aktsia tõusnud, vaatamata sellele, et üldine turg on langenud üle 10 protsendi. Allpool on välja toodud, kui palju tootlust on lilleaktsia 1-800-Flowers.com viimastel aastatel veidi üle kuu ajaga pakkunud.

2011: 5.5%2012: 39.5%2013: 16.6%2014: -1.7%2015: 25.4%2016: 4%

Samas on ka veidi kummaline, et 1-800-Flowers.com saab praktiliselt iga aasta enne valentinipäeva investorite tähelepanu. See võib olla ka lihtsalt turgude veidrus, mis ei ole seotud sellega, et investorid tahavad ilmselge valemiga kasumit teenida. Ei ole ju uudis, et inimesed ostavad valentinipäeval palju lilli.Siinkohal võiks ka välja tuua, et konkureeriva lillemüüja FTD aktsia on tänavu langenud 12 protsenti. Eelmisel aastal enne valentinipäeva aktsia ei tõusnud. 2014. aastal oli valentinipäeva eelsel ajal langus 5 protsenti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960