Autor: Mait Kraun • 16. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pühvel, kelle hind ulatub 11 miljoni dollarini

Pühvel nimega Horizon
Foto: Piet tu Toit
Aafrika suurimate sarvedega haigustevaba pühvli hind kerkis eile üle 10 miljoni dollari, vahendab Bloomberg.

Eile ostis Lõuna-Aafrika ärimees Peter Bellingham pühvlist 25 protsendi suuruse osaluse, mis läks maksma kokku 44 miljonit randi (2,8 miljonit dollarit). See tähendab, et loom maksab kokku 176 miljonit randi (11,1 miljonit dollarit).

Pühvli sarvede laius on kokku 55 tolli (140 cm). Sarvede suurusest on tulnud ka pühvli nimi – Horizon. Varasem rekord kuulus pühvlile nimega Mystery, kelle hind ulatus 40 miljoni randini.„See oli unikaalne võimalus soetada endale parimad geenid maailmas,“ ütles Hendrik de Kock, kes korraldas oksjonit, kus looma müüdi.Horizonil on praegu neli omanikku. Neil on õigus paaritada temaga iga aasta 10 emaslooma ja jätta vasikad endale, ütles de Kock. Lõuna-Aafrika tõuaretajad on häid geene omavate loomade eest valmis maksma rekordilisi hindu.Tööstus on ligi meelitanud ka rahakaid investoreid. Lõuna-Aafrika Vabariigi asepresident Cyril Ramaphosa ja SABMilleri kohaliku üksuse juht Norman Adami on loomadesse samuti investeerinud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960