Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMÜ kutsub konverentsile "Terve loom ja tervislik toit"

Foto: emu.ee
Märtsi alguses toimub Eesti Maaülikooli aulas veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi traditsiooniline konverents „Terve loom ja tervislik toit 2016“.

Iga-aastasel konverentsil astub üles üle 20 teadlase ja kraadiõppuri viiest erinevat teadusasutusest. Samuti saavad sõna põllumajanduse ja toidusektoris tegutsevad ettevõtjad...

„Rõõm on tõdeda, et konverents on kujunenud omamoodi info- ja teabevahetuse sillaks teadlaste, tootjate ja töötlejate vahel loomakasvatuse, loomade tervishoiu, toiduhügieeni ja toiduainete tehnoloogia valdkondades“, lausus instituudi teadusdirektor professor Riho Gross.„Korraldajad on programmi koostamisel lähtunud "Eesti maaelu arengukava 2014–2020" prioriteedist "Põllumajanduse, toidu tootmise ja metsanduse ning teadusuuringute ja innovatsiooni vaheliste sidemete tugevdamine" ja loodame, et meie tänavune konverents aitab sellele igati kaasa“, lisas Gross.Seekordne konverents „Terve loom ja tervislik toit 2016“ on mitmepalgeline, kus sõna saavad paljud valdkonnad, milles instituudis õppe- ja teadustööd läbi viiakse. Professor Arvo Viltrop kõneleb sigade Aafrika katku 2015. aasta puhangute epidemioloogilise uuringu  tulemustest. Professor Andres Valdmann arutleb teemal uute tehnoloogiate nutikas kasutamine veisekasvatuses. Sööda ja ainevahetuse uurimise labori juhataja Andres Olt käsitleb oma ettekandes silokindlustuslisandeid. Mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann teeb ülevaate mahetoidu kvaliteediuuringust.Lisaks teadlastele saavad sõna tootjate ja töötlejate esindajad. Urmas Laht Eesti Tõusigade Aretusühistust teeb ülevaate olukorrast seakasvatuses ja Vahur Tõnissoo Eesti Põllumeeste Keskliidust räägib kuidas möödus eelmine aasta põllumeestele. Väikeettevõtjate poolt astuvad tänavusel konverentsil üles Jan Inno Matsimokast ja Õllenaudi pruulmeister Ilmar Räni.2.-3. märtsini Tartus maaülikooli peahoones toimuvale konverentsile oodatakse ligi 250 osalejat. Konverentsi peamine sihtrühm on põllumajanduse ja toiduvaldkonnas tegutsevad tootjad ja töötlejad.Konverentsi programmi leiad SIIT

Konverentsile saad registreeruda SIIN

Konverentsi kaasrahastatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu teadmussiirde ja teavituse (meede 1.1) kaudu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960