Iga-aastasel konverentsil astub üles üle 20 teadlase ja kraadiõppuri viiest erinevat teadusasutusest. Samuti saavad sõna põllumajanduse ja toidusektoris tegutsevad ettevõtjad...
„Rõõm on tõdeda, et konverents on kujunenud omamoodi info- ja teabevahetuse sillaks teadlaste, tootjate ja töötlejate vahel loomakasvatuse, loomade tervishoiu, toiduhügieeni ja toiduainete tehnoloogia valdkondades“, lausus instituudi teadusdirektor professor Riho Gross.„Korraldajad on programmi koostamisel lähtunud "Eesti maaelu arengukava 2014–2020" prioriteedist "Põllumajanduse, toidu tootmise ja metsanduse ning teadusuuringute ja innovatsiooni vaheliste sidemete tugevdamine" ja loodame, et meie tänavune konverents aitab sellele igati kaasa“, lisas Gross.Seekordne konverents „Terve loom ja tervislik toit 2016“ on mitmepalgeline, kus sõna saavad paljud valdkonnad, milles instituudis õppe- ja teadustööd läbi viiakse. Professor Arvo Viltrop kõneleb sigade Aafrika katku 2015. aasta puhangute epidemioloogilise uuringu tulemustest. Professor Andres Valdmann arutleb teemal uute tehnoloogiate nutikas kasutamine veisekasvatuses. Sööda ja ainevahetuse uurimise labori juhataja Andres Olt käsitleb oma ettekandes silokindlustuslisandeid. Mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann teeb ülevaate mahetoidu kvaliteediuuringust.Lisaks teadlastele saavad sõna tootjate ja töötlejate esindajad. Urmas Laht Eesti Tõusigade Aretusühistust teeb ülevaate olukorrast seakasvatuses ja Vahur Tõnissoo Eesti Põllumeeste Keskliidust räägib kuidas möödus eelmine aasta põllumeestele. Väikeettevõtjate poolt astuvad tänavusel konverentsil üles Jan Inno Matsimokast ja Õllenaudi pruulmeister Ilmar Räni.2.-3. märtsini Tartus maaülikooli peahoones toimuvale konverentsile oodatakse ligi 250 osalejat. Konverentsi peamine sihtrühm on põllumajanduse ja toiduvaldkonnas tegutsevad tootjad ja töötlejad.Konverentsi programmi leiad
SIIT
Konverentsile saad registreeruda
SIIN
Konverentsi kaasrahastatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 ühise põllumajanduspoliitika kohase maaelu arengu teadmussiirde ja teavituse (meede 1.1) kaudu.