NOOR AEDNIK 2016 kutsevõistlus juba homme

NOOR AEDNIK 2016 kutsevõistlus juba homme  Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Sihtasutus Innove korraldab koostöös Räpina Aianduskooliga kutsemeistrivõistlust „Noor Aednik 2016“, mis toimub 21. aprillil Maamessil.

Aednike võistlus koosneb viiest ülesandest:

I võistlustöö on taimede tundmine – võistlejal tuleb 15 minuti jooksul määrata taime osade järgi 15 erinevat taime. Seejuures peavad võistlejad kirjutama taimenimed ladina keeles.II võistlustöö on pookimine – võistleja ülesandeks on 15 minuti jooksul kvaliteetselt pookida võimalikult palju pookealuseid.III võistlustöö on mitmeosaline: võistlejal tuleb etteantud vahenditest ja joonise alusel ehitada lilletorn ning sinna taimed istutada. Seejuures tuleb teostada mahuarvutused seoses väetise ja substraadi koguste arvutamisel. Seega matemaatilised teadmised on vajalikud igal erialal, kaasaarvatud aedniku erialal.IV võistlustöö on kastmissüsteemi ehitamine – olemasolevatest vahenditest tuleb koostada lihtne, määratud pikkusega ja töökorras (leketeta) kastmisvoolik. Seejuures ei ole lubatud kasutada mõõdulinti.V võistlustöö demonstreerib võistlejate tehnilist taibukust, tehnika tundmist ja kiirust, sest võistlus toimub aja peale: see seisneb trimmeri trimmipeale jõhvi kerimises.Tule ela noortele aednikele kaasa:

9.30 NOOR AEDNIK 2016 kutsevõistlus9.30-9.45 Võistluste avamine9.45-10.00 Võistlustöö I – taimede tundmine10.10-10.25 Võistlustöö II – pookimine10.40-11.55 Võistlustöö III – kompleksülesanne12.40-13.00 Võistlustöö IV – kastmissüsteemi ehitamine13.10-13.25 Võistlustöö V – tehnika tundmine15.00-15.15 Autasustamine ja võistluste lõpetamineToimub: Maamessi väliterritoorium, Show Arena

Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789meelika@pollumajandus.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee