Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 3. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siret Kotka: ettevõtlusminister eitab põllumajanduses olevat kriisi

Siret Kotka: ettevõtlusminister eitab põllumajanduses olevat kriisi
Foto: Äripäev AS
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Siret Kotka sõnul ütles eile parlamendis arupärimistele vastanud ettevõtlusminister Liisa Oviir, et tema hinnangul ei ole Eesti põllumajandus kriisiseisundis.

Kotka sõnul ilmestab taoline väljaütlemine hästi valitsuse võimekust hoomata põllumajandussektoris tegelikult valitsevat seisu.

„Oli hämmastav kuulda, et minister peab väidet, et Eesti põllumajandus on kriisis, paljusõnaliseks. Valitsus on küll ka varem erinevaid kriise eitanud ning nendes elada soovinud, kuid selline silmaklapipoliitika ainult pikendab kriise,“ avaldas Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Siret Kotka imestust.Kotka jätkas: „Põllumajanduses on endiselt väga raske aeg. Seakatk ei näita taandumise märke ning saabunud kevad võib kaasa tuua uusi puhanguid. Piimandussektoris on sanktsioonide mõju jätkuvalt tugev ning on selgusetu, millal see võiks muutuda. Kui see ei ole kriis, siis kuidas seda nimetada?“„Minu teada on Põllumeeste Keskliit ettevõtjaid ühise laua taha kutsumas, et ühiselt leida vajalikke uusi ekspordivõimalusi ja turge. Tegelikult peaks see olema riigi ülesanne. Ministrid Kruuse ja Oviir peaksid taolised käigud enda südameasjaks võtma, kuid kahetsusväärsel kombel tegeletakse vaid raske olukorra pisendamisega,“ lõpetas Siret Kotka.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960