Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luigel algab kõigi aegade suurim maaelu näituslaat

Luigel algab kõigi aegade suurim maaelu näituslaat
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Homme avatakse Tallinna lähistel Luigel Baltimaade suurim kodu- ja eksootiliste loomade, lindude, mere- ning tiigikalade näituslaat, kuhu oodatakse rekordarv külastajaid. Järjekorras 17. Luige laadale tulevad kohale ka Rio olümpiale pääsenud maratonijooksjad õed Luiged, kes jagavad Viasati telgis autogramme.

Luige maaelu näituslaada peakorraldaja Koit Põllu sõnul tuleb Luigele kümmekond erinevat tõugu piima- ja lihaveist, vasikast suure pullini. Palju eri tõugu villa- ja lihalambaid, nende hulgas viimati ametlikult tunnustatud Kihnu maalammas, erinevad kitsed ja hobused. Küülikuid üle kümne erineva tõu. Kodulindude ekspositsioon on eriti värvikirev.

Näha saab jaanalinde, paabulinde, kalkuneid, hanesid, parte, faasaneid, kanu, vutte, mesilinde. Luigele on tee leidnud erinevatest liikidest eksootilised karusloomad, kängurud, alpakad, erinevad miniloomad jne. Külastajatel võimalus näha lehmalüpsmist, lamba pügamist, mee vurritamist ja hea õnne korral ka lindude munemist. Lastel võimalus maitsta värsket piima, vasikaid lutipudeliga joota ja sõita ponidega. Näitusel on eraldi basseinid mere- ja tiigikaladele. Paljudele pakub kindlasti huvi roomajate väljapanek. Huvitav on lisada, et kõiki loomi ja linde on võimalik omanikelt osta.Korraldaja sõnul on Luige maaelu näituslaada puhul tegemist kompleksüritusega. Sedavõrd rikkalikku kodumaist seemne-, taime-, lille- ja istikuvalikut sel ajal mujalt Eestist ei leia. Oleme laadal suurendanud  õue- ning kodukujunduskaupade, aiatehnika ja käsitöö osa. Luigele tuleb tänavu kõigi aegade suurim toiduallee, kus on rohkelt tervislikku kodumaist kaupa, mida poest ei leia. Palju huvitavat toimub meelelahutussektoris.  Lastele on eraldi kavas lõbusa spordipäeva programm. Laadal ja näitusel osalejaid on rekordarv, ning kõigist maakondadest.Lisaks kõigile sellele on huvitava relva ja tehnikanäitusega kohal Kaitseliit ja Päästeamet. Laupäeval ja pühapäeval saavad soovijad püssi lasta ja tuld kustutada.Luige maaelu näituslaat kestab 6.-8. maini. Maaelu suursündmus on reedel avatud kell 12-19, laupäeval kell 9-17 ning pühapäeval kell 9-16. Lisainfot Luige maaelu näituslaada kohta saab veebilehelt http://www.luigelaat.ee/

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960