Maaeluminister osaleb EL põllumajandus- ja kalandusministrite kohtumisel

Maaeluminister osaleb EL põllumajandus- ja kalandu
Maaeluminister osaleb EL põllumajandus- ja kalandusministrite kohtumisel

Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb täna Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogul.

Ministrite nõukogus arutatakse Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika lihtsustamist, põllumajanduse ja kliimapoliitika seoseid,  loomade heaolu puudutavaid küsimusi ning põllumajandussektori rasket turuolukorda ja selle leevendamise võimalusi. 

„Euroopa Liidu põllumajandussektoris on paljudes valdkondades ületootmine ja seepärast tuleb liikmesriikidel ühiselt otsida kriisi leevendamise võimalusi,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Lisaks erinevatele toetustele tuleb toidusektoril kindlasti tegeleda rohkem uute turgude otsimisega, mille tarvis on Euroopa Komisjon tänavu eraldanud kokku ligi 111 miljonit eurot. Pikas plaanis on toodangu müük ainus tegevus, mis aitab põllumehed keerulisest turuolukorrast välja.“

Maaeluministrit saadavad nõukogul toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomase Kevvai,  kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ning eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised