Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 24. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduainetööstus tootis 2015. aastal 1,42 miljardi euro väärtuses

Toiduainetööstus tootis 2015. aastal 1,42 miljardi euro väärtuses
Foto: Äripäev AS
2015. aastal tootsid toiduainetööstuse ettevõtted kokku 1,42 miljardi euro väärtuses toodangut, mis oli 4,8 protsendi võrra vähem kui aasta varem.

Ettevõtete müügitulu vähenes 3protsenti võrreldes varasemaga. Toiduainetööstuse kogukasum oli 99 miljonit eurot, selgub Maaeluministeeriumis koostatud Eesti toiduainetööstuse 2015. aasta ülevaatest.

Taavi Kand

Toiduainetööstus tootis 2015. aastal 1,42 miljardi euro väärtuses
Foto: Maaeluministeerium

„Tegevusalade lõikes olid toiduainetööstuse 2015. aasta tulemustes üsna suured erinevused – mõnevõrra paremini on läinud näiteks kalatööstuse ettevõtetel, kehvem aasta oli piima-, joogi- ning puu- ja köögiviljatööstusel,“ lisas Kand. „Kuna piima-, liha- ja joogitööstusel on toiduainetööstuse müügitulus suurim osakaal, mõjutab keeruline turuolukord nendes sektorites kogu toiduainetööstuse tulemusi.“

Toiduainetööstuse 2015. aasta keskmine tegutsevate ettevõtete arv oli 505, ettevõtete arv suurenes 2015. aastal 80 võrra – enim lisandus alla kümne töötajaga ettevõtteid (36%) kuid ka enam kui 100 töötajaga ettevõtete arv kasvas (15%).

Toiduainetööstus (sh joogitööstus) moodustab ligi 16 protsenti kogu töötleva tööstuse mahust ning toiduainetööstuses töötab üle 14 protsendi töötlevas tööstuses hõivatutest. 2015. aastal oli toiduainetööstuses hõivatud keskmiselt 15 142 inimest, mida on 591 inimese võrra rohkem võrreldes aasta varasemaga.

Ülevaates käsitletakse toiduainetööstusena toiduainete ja joogitootmise ettevõtteid. Ülevaate koostamisel on kasutatud Eesti Statistikaameti ja Eurostati andmeid.

Loe pikemalt: Eesti toiduainetööstuse 2015. aasta ülevaade

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960