Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 31. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Maaelufestival tõi linnarahva maale

FOTOD: Maaelufestival tõi linnarahva maale
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Möödunud laupäeval, 28. mail, toimus Lääne-Virumaal Sõrmerus esimene Maaelufestival, mis algas pidulikult paraadiga. Toimus talutoodete-, käsitöö- ja taimelaat, näha sai erinevaid karja- ja koduloomi. Üritusel oli kohal ka Virumaa Põllumeeste Liit.

Virumaa Põllumeeste Liidu juhatuse esimehe, lihaveisekasvataja Einar Jakobi sõnul oli liit kohal oma telgiga, kust põllumees sai tulla infot hankima liidu tegemiste kohta. Samuti said liidu liikmed pakkuda omi tooteid ja teenuseid.

„Meie eesmärgiks on maaelu ja maaettevõtluse propageerimine, et ikka iga linnamees saaks aru, mis on põllumajandus. Nii pakuvad meie liikmed oma tootetud toitu – liha, kala, piima, mett – mis on maitsev ja tervislik,“ lausus Jakobi. „Tänase üritusega on kas otseselt või kaudselt seotud pea kõik meie 50 liiget. Iga ettevõtja panustas oma nõu või toodetega. Näiteks valmistab Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus laadarahvale toitu meie liikmete toodetud lihatoodetest. Lisaks toidule saab osta ka erinevat käsitööd. Festivalil toimub põllutehnika näitus ja masinaid saab ka proovida.“Jakobi lisas, et kiired külvitööd on just-just läbi saanud ja et silotegu algab lähipäevil, said liikmed oma põllutehnikat linnarahvale näha tuua.

Festivali külastajad said vaadata ka Einar Jakobi lihaveiseid.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Noored panustavad liidu tegemistesse

Ka Virumaa Põllumeeste liidu liikme, Avispeamees OÜ juhi Jaak Läänemetsa arvates on selline festival mõnus ettevõtmine, mis kindlasti näitab maaelu positiivset poolt. Nii tema, kui Einar Jakobi, arvates, on liidu kohalolek sellisel üritusel vajalik.   „Teeme midagi koos ja aktiivselt löövad just noored täna kaasa. Mul on hea meel, et liidu juhatuses on pooled noored tegijad, et uus generatsioon tuleb peale. On uusi mõtteid ja entusiasmi,“ lausus Läänemets. Jakobi täiendas, et liidu uus juhatus on 5-liikmeline ja sinna kuuluvad peale tema teraviljakasvataja Olev Kreen, Rägavere mõisaproua Pille Raud, Voore farm OÜ arengujuht Hendrik Klammer ja Ott Läänemets Avispeamees OÜst. Juulis on Virumaa Põllumeeste liidul plaan osaleda nii piirkondlikel üritustel kui ka Avatud Talude päeval. „Oleme pannud paika marsruudi ja liidu poolt korraldatud bussiga on võimalik sõita meie liikmete tegemisi vaatama,“ ütles Jakobi.

Jaak Läänemets ja Henrik Klammer maaelufestivalil.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Maaelufestival Sõmerus
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960