Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 21. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikooli lõpetas tänavu 566 tudengit

Maaülikooli lõpetas tänavu 566 tudengit
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eesti Maaülikooli lõpetas sel aastal rakenduskõrgharidusõppes 10, bakalaureuseõppes 320, magistriõppes 168 ning integreeritud õppes 68 tudengit. Kokku sai maaülikooli diplomi 566 spetsialisti, neist 27 lõpetasid kõrgkooli cum laude.

Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen sõnas lõpetajatele, et iga lõpetaja peaks hoidma oma eriala väärikust ning olema teistele eeskujuks. „Elu kvaliteet sõltub meie lõpetanutest, kuid see ei anna meile õigust tunda ennast teistest parematena,“ ütles Klaassen, kes rõhutas, et maaülikooli lõpetanu on saanud hea hariduse, mis aga seab talle ka teatud selged kohustused, mille täitmine arendab kogu ühiskonda. „On tulnud tagasiandmise aeg – ülikooli lõpetanutelt oodatakse panust, sest neisse on pere, lähedased, ühiskond ja ülikool panustanud, ning nüüd on aeg näidata, et lõpetajasse panustades tehti õige otsus.“27 tudengit, kõige suurem cum laude lõpetajate osakaal oli tehnikainstituudis (9). kaudu kui Eesti Maaülikooli peahoones (tööpäeviti kell 9.00-15.00, Kreutzwaldi 1a, ruumis 104). 

Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lõpetas sel aastal 76 tudengit, neist veterinaarmeditsiini õppekava 40 (sh 19 soomlast), metsandus- ja maaehitusinstituudi lõpetas 142 tudengit (sellest inseneriõppe 28, kes kõik said ka kutse), tehnikainstituudis oli 70 lõpetajat, tehnikakolledžis 10 (neist kuus tehnotroonika õppekava lõpetajat, kes kõik said mehhatroonikainseneri kutse, mida sellel aastal anti esimest korda), majandus- ja sotsiaalinstituudi lõpetas 105 tudengit ning põllumajandus- ja keskkonnainstituudi 163 lõpetajat (neist ingliskeelse maastikuarhitektuuri magistriõppe lõpetas I lennus neli üliõpilast).Maaülikooli lõpetas cum laude 

Sisseastumisavalduste vastuvõtt Eesti Maaülikooli algab 21. juunil.

Avaldusi oodatakse 20 bakalaureuse-, rakenduskõrghariduse- ja integreeritud õppe õppekavale ning 20 magistriõppekavale. Sisseastumisperiood kestab 7. juulini, avaldusi võetakse vastu nii sisseastumisportaali www.sais.ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960