21. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Torusüsteemide tootja: põllumaad tuleks paremini kasutada

Niels Rune Solgaard-Nielsen
Eesti eristub Läänemere riikide seas sellega, et ei investeerita piisaval määral põllumaade väärindamisse, drenaaži- ja niisutussüsteemidesse, ütles plastist torusüsteemide tootja Pipelife Grupi peadirektor Niels Rune Solgaard-Nielsen Tööstusuudistele.

“Põllumaa hulk on piiratud, selle potentsiaali tuleks paremini ära kasutada. Uuringud näitavad, et kuni 10% viljakatest maadest Eestis kannatavad liigvete all. 70ndatel ehitatud süsteemid ei tööta enam tõhusalt. Eestis on naaberriikide eeskujul võimalus sektori efektiivsuse kasvuks põllumaade kuivendus- ja ka niisutussüsteemidesse investeerides,” rääkis ta.“Kui ajad on äritegevuse jaoks keerulised, siis avalik sektor peaks ette võtma konkreetseid samme, nagu näiteks investeerimine infrastruktuuri (teed, lairiba internet, avaliku sektori rajatised, maaparandus, vee/gaasi/sadevee/elektrisüsteemid), see annab tõuke kogu majandusele.”“Sel aastal käivitame kaks uut tootmisliini, et tõsta muuhulgas enda drenaažitorusüsteemide pakkumise võimekust ja teenindada paremini oma kliente Baltimaade põllumajandussektoris,” lubas Solgaard-Nielsen.Loe täispikka intervjuud Niels Rune Solgaard-Nielseniga Tööstusuudistest.

 

Autor: Harro Puusild, Tööstusuudised.ee juht [email protected]

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960