Torusüsteemide tootja: põllumaad tuleks paremini kasutada

Niels Rune Solgaard-Nielsen
Niels Rune Solgaard-Nielsen

Eesti eristub Läänemere riikide seas sellega, et ei investeerita piisaval määral põllumaade väärindamisse, drenaaži- ja niisutussüsteemidesse, ütles plastist torusüsteemide tootja Pipelife Grupi peadirektor Niels Rune Solgaard-Nielsen Tööstusuudistele.

“Põllumaa hulk on piiratud, selle potentsiaali tuleks paremini ära kasutada. Uuringud näitavad, et kuni 10% viljakatest maadest Eestis kannatavad liigvete all. 70ndatel ehitatud süsteemid ei tööta enam tõhusalt. Eestis on naaberriikide eeskujul võimalus sektori efektiivsuse kasvuks põllumaade kuivendus- ja ka niisutussüsteemidesse investeerides,” rääkis ta.

“Kui ajad on äritegevuse jaoks keerulised, siis avalik sektor peaks ette võtma konkreetseid samme, nagu näiteks investeerimine infrastruktuuri (teed, lairiba internet, avaliku sektori rajatised, maaparandus, vee/gaasi/sadevee/elektrisüsteemid), see annab tõuke kogu majandusele.”

“Sel aastal käivitame kaks uut tootmisliini, et tõsta muuhulgas enda drenaažitorusüsteemide pakkumise võimekust ja teenindada paremini oma kliente Baltimaade põllumajandussektoris,” lubas Solgaard-Nielsen.

Loe täispikka intervjuud Niels Rune Solgaard-Nielseniga Tööstusuudistest.

 

Osale arutelus

  • Harro Puusild, Tööstusuudised.ee juht
    harro@toostusuudised.ee

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised