Hobusekasvanduse juubelit peeti pisarsilmi

Tori Hobusekasvandus
Tori Hobusekasvandus pidas juubelit

Tori hobusekasvanduse 160. sünnipäeva peeti olukorras, kus ühtviisi on tume nii kasvanduse tulevik kui seal peetavate riigile kuuluvate märade saatus, kirjutas Pärnu Postimees.

“Hobusekasvatajad võiksid teha riigile kingituse ja lasta täkud märade juurde, nii et 2018. aastal tuleks ilmale sada Tori tõugu varssa,” kutsuti hobusekasvatajaid üles Tori hobusekasvanduse juubelipeol, mis peeti riigi taasiseseisvumise päeval.

Samal ajal kuulub riigile ligemale kolmkümmend Tori tõugu mära, kes elavad Tori kasvanduse tallides ning viimastel aastatel pole nad ilmale toonud ainsatki varssa, sest riik pidas kohtuvaidlust kasvanduse pikaajalise rentnikuga, kellel seetõttu puudus huvi riigimärasid paaritada.

Nüüd on maaeluministeeriumis valminud äriplaan, mille kohaselt Tori hobusekasvandusest peaks kujundatama Eesti hobumajanduse kompetentsikeskus. Selleks tuleks luua sihtasutus, milles osalevad riigi kõrval kohalik omavalitsus ja hobumajandussektoris tegutsevad eraomanikud.

Loe pikemalt Pärnu Postimehest. 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised