Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 24. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hobusekasvanduse juubelit peeti pisarsilmi

Tori Hobusekasvandus pidas juubelit
Foto: Meeli Küttim
Tori hobusekasvanduse 160. sünnipäeva peeti olukorras, kus ühtviisi on tume nii kasvanduse tulevik kui seal peetavate riigile kuuluvate märade saatus, kirjutas Pärnu Postimees.

“Hobusekasvatajad võiksid teha riigile kingituse ja lasta täkud märade juurde, nii et 2018. aastal tuleks ilmale sada Tori tõugu varssa,” kutsuti hobusekasvatajaid üles Tori hobusekasvanduse juubelipeol, mis peeti riigi taasiseseisvumise päeval.

Samal ajal kuulub riigile ligemale kolmkümmend Tori tõugu mära, kes elavad Tori kasvanduse tallides ning viimastel aastatel pole nad ilmale toonud ainsatki varssa, sest riik pidas kohtuvaidlust kasvanduse pikaajalise rentnikuga, kellel seetõttu puudus huvi riigimärasid paaritada.

Nüüd on maaeluministeeriumis valminud äriplaan, mille kohaselt Tori hobusekasvandusest peaks kujundatama Eesti hobumajanduse kompetentsikeskus. Selleks tuleks luua sihtasutus, milles osalevad riigi kõrval kohalik omavalitsus ja hobumajandussektoris tegutsevad eraomanikud.

Loe pikemalt Pärnu Postimehest. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960