Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 9. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kurgihooaeg kasvatas jõudsalt Salvesti eksporti

Salvest
Foto: Kaisa-Madli Mäe
Äsja lõppenud kurgihooajal pani Salvest purki üle 1250 tonni kurke, mida on ligi 18% rohkem võrreldes eelmise aastaga. Lisaks on kurgitoodete eksport aastaga suurenenud 366%.

Salvesti turundusjuhi Aulike Miljandi sõnul oli kurgihooaeg heitlik. "Saime 2. septembriks kurgid purki, aga pärast head juulikuud tulnud suur vihmaperiood esitas kasvatajatele väljakutseid. Probleeme oli mitmeid, alates liiga pehmest pinnasest, mis ei kandnud traktoreid, kuni selleni, et kurgid kasvasid vaevaliselt," võttis Miljand hooaja kokku. Ta lisas, et vaatamata sellele tuleb kasvavale nõudlusele vastata nii kodu- kui ka välismaal. “Paneme jätkuvalt rõhku ka teiste turgude arendamisele. Näiteks kurke läheb sellel aastal 61 tonni rohkem ekspordiks kui eelmine aasta. Kogu kurgitoodete ekspordi maht on kasvanud lausa 366%,” ütles Miljand.

AS Salvest on 1946. aastast Tartus tegutsev tugevate traditsioonidega Eesti toiduainetööstus. Ettevõtte jaoks on juba algusest peale olnud oluline oma tootmises kasutada võimalikult palju kodumaist toorainet ning tootearenduses järgida eestimaalaste maitse-eelistusi. Salvesti tootevalikusse kuuluvad supid, erinevad köögiviljahoidised, moosid, lastetoidud, majonees, kastmed jpm. Eestis on toodetel kasutusel kaubamärgid Salvest, Põnn, Meie Mari, Mahlakas ja 3MIN. Ettevõte annab tööd ligi 130 töötajale.Salvestile on omistatud ISO 9001:2008 kvaliteedisertifikaat ja ISO 22000 toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaat.

Ettevõte ostab tooraine kokku 100 km raadiuses tegutsevalt 27 põlluharijalt. Salvestile kurke, kapsaid ja punapeeti kasvatav Lenno Koddala tõdes samuti, et selle aasta suvi pakkus põllumeestele heitlikku ilma. ”Siiski tuleb tunnistada, et saaki tuli veidi rohkemgi kui eelmisel aastal, mil pikk jahe periood tegi palju liiga.” Koddala sõnul sai sel aastal ka kurkide korjamisega varem pihta hakata. Ta lisas, et tänavuse kapsasaagi üle tuleb aga eriti rõõmu tunda, kuna on olnud hea kapsa-aasta.

Tänavu tootis Salvest 28 erinevat kurgitoodet, sh erinevad kurgisalatid. Lisaks olemasolevatele lisandub valikusse ka uusi tooteid. "Sügisest jõuavad lettidele pikantses marinaadis Võileivakurk, mahedamas marinaadis Talukurgi viilud ja mõnusalt krõmpsud kurgiviilud sibulaga. Samuti üllatame tarbijaid ka uue salatisarjaga: Magus-vürtsikas köögiviljasalat, grillsalat ja kurgisalat sinepiga," lisas Miljand.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960