Kurgihooaeg kasvatas jõudsalt Salvesti eksporti

Salvest
Salvest

Äsja lõppenud kurgihooajal pani Salvest purki üle 1250 tonni kurke, mida on ligi 18% rohkem võrreldes eelmise aastaga. Lisaks on kurgitoodete eksport aastaga suurenenud 366%.

Salvesti turundusjuhi Aulike Miljandi sõnul oli kurgihooaeg heitlik. "Saime 2. septembriks kurgid purki, aga pärast head juulikuud tulnud suur vihmaperiood esitas kasvatajatele väljakutseid. Probleeme oli mitmeid, alates liiga pehmest pinnasest, mis ei kandnud traktoreid, kuni selleni, et kurgid kasvasid vaevaliselt," võttis Miljand hooaja kokku. Ta lisas, et vaatamata sellele tuleb kasvavale nõudlusele vastata nii kodu- kui ka välismaal. “Paneme jätkuvalt rõhku ka teiste turgude arendamisele. Näiteks kurke läheb sellel aastal 61 tonni rohkem ekspordiks kui eelmine aasta. Kogu kurgitoodete ekspordi maht on kasvanud lausa 366%,” ütles Miljand.

Ettevõte ostab tooraine kokku 100 km raadiuses tegutsevalt 27 põlluharijalt. Salvestile kurke, kapsaid ja punapeeti kasvatav Lenno Koddala tõdes samuti, et selle aasta suvi pakkus põllumeestele heitlikku ilma. ”Siiski tuleb tunnistada, et saaki tuli veidi rohkemgi kui eelmisel aastal, mil pikk jahe periood tegi palju liiga.” Koddala sõnul sai sel aastal ka kurkide korjamisega varem pihta hakata. Ta lisas, et tänavuse kapsasaagi üle tuleb aga eriti rõõmu tunda, kuna on olnud hea kapsa-aasta.

Tänavu tootis Salvest 28 erinevat kurgitoodet, sh erinevad kurgisalatid. Lisaks olemasolevatele lisandub valikusse ka uusi tooteid. "Sügisest jõuavad lettidele pikantses marinaadis Võileivakurk, mahedamas marinaadis Talukurgi viilud ja mõnusalt krõmpsud kurgiviilud sibulaga. Samuti üllatame tarbijaid ka uue salatisarjaga: Magus-vürtsikas köögiviljasalat, grillsalat ja kurgisalat sinepiga," lisas Miljand.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised