Eesti kala nädalal saab näha kodumaist tuura

Eesti kala nädalal saab näha kodumaist tuura
Eesti kala nädalal saab näha kodumaist tuura

Reedel, 23. septembril avatakse Tallinnas Telliskivi loomelinnakus Eesti kala nädal, mille raames tutvustatakse Eestis kasvatatavaid kalaliike. Näha ja maitsta saab kodumaist tuura, angerjat, vikerforelli, karpkala ja säga.

„Eestis kasvatatakse toiduks üle kümne kalaliigi, kuid poelettidele jõuavad need veel liiga harva,“ ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „Eesti kasvatuste kala on alati värske ja kvaliteetne, seepärast võiks see palju rohkem jõuda ka meie toidulaudadele.“

Toomas Armuliku sõnul on Eesti toidu kuu õige aeg tutvustada kodumaiste kalakasvatuste toodangut. „Toome kohale ka suure akvaariumi ja pakume harukordset võimalust näha elusaid Eesti tuurasid,“ ütles Armulik ja lisas, et kodumaistest kaladest saab lisaks tuurale veel maitsta angerjat, vikerforelli, säga ja karpkala.

Eesti kala nädal avatakse reedel, 23. septembril kell 15 Tallinnas Telliskivi loomelinnakus.

Laupäeval, 24. septembril kell 10 toimub Telliskivi loomelinnakus Eesti kalakasvatajate toodangu näitusmüük ning kokk Marek Demjanov eestvedamisel degustatsioonid kell 10, 12 ja 14.

Kell 13 pajatab lõbusaid kalalugusid Vladislav Korþets. Telliskivi loomelinnaku söögikohtades on Eesti vesiviljelejate kalast päevapakkumised.

Lisainfot Eesti kala nädala sündmuste kohta leiab www.eestitoit.ee 

Eesti kala nädalat korraldab Kalanduse Teabekeskus. TÜ Eesti Mereinstituudi kalanduse teabekeskus on Pärnus tegutsev kalanduse info-, koolitus- ja nõuandekeskus, mille tegevus toimub Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 rakenduskava raames. Teabekeskuse eesmärk on varustada kalandussektorit kaasaegse oskusteabe, koolituse ja nõuandega ning suurendada tarbijateadlikkust.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised