Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 22. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kala nädalal saab näha kodumaist tuura

Eesti kala nädalal saab näha kodumaist tuura
Foto: internet
Reedel, 23. septembril avatakse Tallinnas Telliskivi loomelinnakus Eesti kala nädal, mille raames tutvustatakse Eestis kasvatatavaid kalaliike. Näha ja maitsta saab kodumaist tuura, angerjat, vikerforelli, karpkala ja säga.

„Eestis kasvatatakse toiduks üle kümne kalaliigi, kuid poelettidele jõuavad need veel liiga harva,“ ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. „Eesti kasvatuste kala on alati värske ja kvaliteetne, seepärast võiks see palju rohkem jõuda ka meie toidulaudadele.“ 

Toomas Armuliku sõnul on Eesti toidu kuu õige aeg tutvustada kodumaiste kalakasvatuste toodangut. „Toome kohale ka suure akvaariumi ja pakume harukordset võimalust näha elusaid Eesti tuurasid,“ ütles Armulik ja lisas, et kodumaistest kaladest saab lisaks tuurale veel maitsta angerjat, vikerforelli, säga ja karpkala.Eesti kala nädal avatakse reedel, 23. septembril kell 15 Tallinnas Telliskivi loomelinnakus.

Laupäeval, 24. septembril kell 10 toimub Telliskivi loomelinnakus Eesti kalakasvatajate toodangu näitusmüük ning kokk Marek Demjanov eestvedamisel degustatsioonid kell 10, 12 ja 14.Kell 13 pajatab lõbusaid kalalugusid Vladislav Koržets. Telliskivi loomelinnaku söögikohtades on Eesti vesiviljelejate kalast päevapakkumised.Lisainfot Eesti kala nädala sündmuste kohta leiab www.eestitoit.ee

September on Eesti toidu kuu, mille raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi.Samuti on Eesti toidu kuu puhul tulnud üle 70 eripakkumistega välja Eesti toidutee võrgustikku kuuluvad restoranid ja toidukohad.  Eesti toidu kuu programmi vaata www.eestitoit.ee

Eesti kala nädalat korraldab Kalanduse Teabekeskus. TÜ Eesti Mereinstituudi kalanduse teabekeskus on Pärnus tegutsev kalanduse info-, koolitus- ja nõuandekeskus, mille tegevus toimub Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 rakenduskava raames. Teabekeskuse eesmärk on varustada kalandussektorit kaasaegse oskusteabe, koolituse ja nõuandega ning suurendada tarbijateadlikkust.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960