Toiduliidu juhtkogu valis välja viis silmapaistvat töötajat, kes on pühendunult panustanud enamuse oma tööelust toidusektori arendamisse ning jätkavad kandideerimist tänavuse Eesti toidutööstuste „Südamega tegija“ tiitlile.

- Valio Eesti konsulent Elle Must on üks nominentidest. Foto: Toiduliit
„Südamega tegija“ nominendiks kinnitati Saaremaa Lihatööstuse peatehnoloog Malle Mägi, Valio Eesti konsulent Elle Must, Premia Tallinna Külmhoone vahetuse juht Erika Tuulik, Põltsamaa Felixi ostujuht Leo Dapon ja Kalevi peatehnoloog Eha Paroll, kellest üks pälvib 17. oktoobril Eesti toidutööstuse „Südamega tegija“ tiitli. ning 1.-7. oktoobrini saab oma lemmikule ka hääle anda. Seejärel asub nominente hindama taas Toiduliidu juhtkogu, kes valib välja toidutoööstuse „Südamega tegija“ tiitli võitja. Võitja puhul hinnatakse lisaks töötaja staaži pikkusele ka seda, kuidas kandidaat on panustanud ettevõtte arengusse, töökeskkonda ja –kollektiivi, kuidas ta on nii enda oskusi arendanud kui ka nooremaid kolleege välja õpetanud.
Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on igaüks nendest viiest inimesest omal moel panustanud sellesse, et ettevõte, milles ta juba aastakümneid töötab, oleks nii majanduslikult heal järjel kui ka meeskonnana tugev.„Nad kõik on väga erilised inimesed, kes tõestavad, et toiduainetööstus on palju enamat kui hooned täis masinaid, mis muudavad tooraine toiduks – see on hulk inimesi, kes on igapäevaselt pühendunud eestimaalaste laua katmisele maitsva ja kvaliteetse kohaliku toiduga,“ sõnas Potisepp.Südamega tegija tiitli nominentidena jätkavad Saaremaa Lihatööstuse peatehnoloog Malle Mägi, kes liitus ettevõttega 1985. aastal ning kes on alati oma ettevõtte eest väljas messidel ja degustatsioonidel, tutvustades ettevõtte toodangut tõelise kirega. Valio Eesti Laeva Meiereis konsulendina töötav Elle Must asus tööle 1995. aastal Laeva meierei sünnipäevil. Tema teeb toorpiima kõrgeima kvaliteedi nimel igapäevaselt koostööd piimatootjatest farmeritega, hoides vajadusel isegi farmerite lapsi, et kõik farmi töö sujumiseks hädavajalikud asjatoimetused saaks aetud. Premia Tallinna Külmhoones 1977. aastal tööd alustanud Erika Tuulik juhib tehases 8-tunniseid vahetusi, osaleb toodete arendusprotsessis ning viib giidina läbi ekskursioone jäätisetehases. Tema eriline panus seisneb muuhulgas selles, et just tema sahtlist tuli välja 1980. aasta olümpiaks loodud ja 2000ndatel taas müügile toodud legendaarse Regatt jäätise retsept.Alates 1980. aastast Põltsamaa Felixis töötanud Leo Daponi pidev töö ettevõtte köögiviljakasvatajatest partneritega on aidanud kaasa sellele, et Põltsamaa Felix kasutab oma köögiviljahoidiste valmistamisel kohalikku toorainet. 1980. aastal Kalevis tööd alustanud peatehnoloog ning kauaaegne ametiühingu usaldusisik Eha Paroll on lisaks oma tööle aktiivne ka teadmiste edasiandmisel nii ettevõttesiseselt kui ka tulevastele toidutööstuste talentidele, osaledes TTÜ keemia- ja materjalitehnoloogia teaduskonna õppekavakomisjoni töös.„Südamega tegija“ nominentiga saab tutvuda
Toiduliidu Facebook lehel
Tänavu valitakse toiduainetööstuse „Südamega tegijat“ teist aastat – möödunud aastal otsustati omistada see tiitel Otto Kubole Kalevist, Maia Mälbergile Salvestist ja Katrin Vernikule A. Le Coqist.
Südamega tegijad

5 fotot
- Kalevi peatehnoloog Eha Paroll Foto: Eesti Toiduliit
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Mikro- ja väikeettevõtete jaoks võib ootamatu rahavajadus tekkida igal hetkel, olgu selleks kiire vajadus varude täiendamiseks, ootamatud remondikulud või uus ärivõimalus.
Arvelduskrediit on loodud just selliste olukordade jaoks – see on kiire, paindlik ja kuluefektiivne lahendus, mis võimaldab ettevõtetel raha alati käepärast hoida.