Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 30. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suuremad toidutööstused kutsuvad külla

Oma õlitööstuse uksed avab ka Scanola Baltic.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
10.-14. oktoobrini toimub Eestis esmakordselt avatud toidutööstuste nädal, kus suuremad toidutööstused kutsuvad kodumaise toidu sõpru endale külla. Täna avati registreerumine toidutööstustes toimuvatele ekskursioonidele.

„Eesti toidutööstused avavad ühiselt uksed esmakordselt ja kokku saab nädala jooksul tutvuda 18 Eesti toidutööstusega,“ ütles Maaeluministeeriumi Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. „Toidutööstus katab meist enamiku toidulaua, seepärast on Eesti toidu kuu ajal ajakohane Eesti tööstuste tegemistega lähemalt tutvuda.“

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on toidutööstuste peamine eesmärk lasta külastajatel oma silmaga veenduda, et toit valmib tööstustes põhijoontes samamoodi nagu koduköögis. „Kuigi tööstustes on toidu kogus oluliselt suurem, protsesside kiirus maksimaalne ning suure hulga tööst teevad inimeste eest ära masinad, valmib toit tööstustes siiski samasuguse pühendumusega kui kodutoit,“ rääkis Potisepp.Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus rõhutab kodumaise toiduainetööstuse suurt tähtsust. „Just toidutööstuste vahendusel jõuab meie põllumeeste kasvatatud väärt tooraine Eesti inimeste toidulauale. Meie tööstused panustavad palju toidukultuuri arendusele – vähe on riike, kus leiab nii rikkaliku piima-, liha- või leivaleti.“10.-14. oktoobrini toimuvad avatud toidutööstuste nädala raames ekskursioonid, kokku on üle Eesti avatud 18 toidutööstust. Uksed avavad Salvest, Põltsamaa Felix, A. Le Coq, Leibur, Lõuna Pagarid, Premia Tallinna Külmhoone, Balsnack, Saku Õlletehas, Kalev, Balbiino, Ecofarm, Joel Ostrat, Eesti Pagar, Artocarpus, Estover Piimatööstus, Väike Rootsi, Saidafarm, Scanola Baltic.

Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, Eesti toidu kuu 2015. aastal ning 2015. ja 2016. aastal toimunud üle-eestilise avatu talude päeva.

Kuna kohtade arv on piiratud, siis tuleb ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt bronn.ee keskkonnas registreerida. Registreerimiseks on vajalik teha kasutajakonto broneerimissüsteemis.

. NB! REGISTREERI OMA KÜLASTUS SIIN

Avatud toidutööstuste nädalat veavad Maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstue Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.Lisainfo www.eestitoit.ee 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960