Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 14. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KEVILI avab homme pidulikult Rõngu terminali

KEVILI avab homme pidulikult Rõngu terminali
Foto: Põllumeesteühistu KEVILI
Põllumeeste ühistu KEVILI tähistab 15. oktoobril Rõngu terminali valmimist suure avamispeoga. Tegu on Lõuna-Eesti kaasaegseima ja suurima viljaterminaliga, mis mahutab 50 000 tonni teravilja ning suudab ühe tunni jooksul vastu võtta 400 tonni saaki ehk 16 veoautotäit.

Rõngu viljaterminal alustas tegutsemist tänavu juulis ning on oktoobri seisuga vastu võtnud juba enam kui 36 200 tonni teravilja. KEVILI nõukogu esimehe Jaak Läänemetsa sõnul on põhjust tähistamiseks. „Rõngu terminali valmimine on loonud KEVILI liikmete jaoks paremad saagikogumise tingimused. Nüüd saame pakkuda enam tuge just Lõuna-Eesti põllumeestele – siin piirkonnas tegutseb ligikaudu pool meie liikmeskonnast,“ selgitas Läänemets.

Rõngu viljaterminal on teine põllumeeste ühistu KEVILI püstitatud terminal. Jaak Läänemets märkis, et Rõngu terminali ehitamisel rakendati kogemusi, mis saadud Lääne-Virumaal Roodeväljal tänaseks juba 4 aastat tegutsenud terminalis. „Kahe viljaterminaliga suudame teenindada suuremat hulka põllumehi ja aidata oma liikmetel toodangut kasumlikult realiseerida, mis just tänavusel keeruka ilmastikuga aastal eriti teravalt esile tõuseb,” rääkis Jaak Läänemets.

Rõngu viljaterminal ehitati koostöös ASiga Nordecon Betoon, kellel on pikaajalised kogemused põllumajandusobjektide ehitamisel. ASi Nordecon Betoon juhatuse liige ja ehitusdirektor Magnus Velling selgitas: „

Rõngu terminali ehitus on Nordecon Betooni jaoks

KEVILIga juba mitmes koostööprojekt. Varasem kogemus oli ehitamisel suureks abiks, kuna viljakoristusaeg oli ukse ees ning ehitustempo kiire. Mul on hea meel, et objekt valmis kvaliteetselt ja õigeaegselt – vili ei pidanud jääma põllule.“

Rõngu viljaterminali ehitus läks maksma 8,66 miljonit eurot, millest 1 miljoni moodustas KEVILI liikmete omafinantseering, 1,6 miljonit PRIA toetus ning ülejäänu kaeti laenuga Swedbankist.

Vaata KEVILI Rõngu terminali tutvustavat videot SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960