Autor: Alyona Stadnik • 28. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus kandis Tere uued juhid registrisse

Kohus kandis Tere uued juhid registrisse
Foto: Äripäev AS
Täna hommikul kandis Tartu maakohtu registriosakond piimandusettevõtte Tere uued juhid äriregistri B-kaardile, teatas Tere nõukogu liige Jaanus Mody.

Sellega lõppes Mody sõnul ka õigusliku määramatuse olukord ettevõtte juhtimises., et Tartu maakohtu registriosakond peatas määrusega Tere emaettevõtte Elveda pankrotihalduri eelmise nädala otsuse, millega nimetati Tere uueks juhatajaks ekspankur Aivar Rehe. 

"Tere uus nõukogu ja juhataja Aivar Rehe täidavad oma ülesandeid ja teevad oma parima, et segadustest hoolimata tagada ettevõtte toimimine ja selle varade väärtuse säilimine," märkis Cobalt AB vandeadvokaat Jaanus Mody.Nädala alguses kirjutas Äripäev

Elveda esindaja vandeadvokaat Veikko Puolakaineni sõnas toona, et on pankrotihalduri eelmise nädala otsused, millega nimetati Tere uus juhtkond ja nõukogu, on õigustühised ning Tere juhiks on jätkuvalt Oliver Kruuda."Tere endisel juhatajal Oliver Kruudal ei ole volitusi ettevõtte nimel tegutsemiseks ega esinemiseks, kõik volitused Terega seotud küsimusi lahendada ja otsuseid langetada on Tere juhatajal Aivar Rehel ning ettevõtte uuel nõukogul, mida juhib Tere emaettevõtte Elveda pankrotihaldur Maire Arm," lausus Mody. Hea teada:

Harju maakohus kuulutas 19. oktoobril välja Tere ASi emaettevõtte Elveda OÜ pankroti, mille ettevõte edasi kaebas. Tere juhatajaks nimetati möödunud kolmapäeval senise omaniku ja juhi Oliver Kruuda asemel Aivar Rehe, kes on varem kuulunud Ühinenud Meiereide, Hoiu- ja Hansapanga, maksu- ja tolliameti ning Danske panga tippjuhtkonda.Ettevõtte uude nõukogusse kuuluvad Elveda pankrotihaldur vandeadvokaat Maire Arm, piimatootja Halinga OÜ nõukogu esimees Teet Mõtte; aastatel 2005-2010 Teres juhtivatel ametikohtadel töötanud praegune Eesti Talleksi juhatuse esimees Taavi Toots ning viimastel aastatel Tere üle peetud vaidlustes kommertspankasid esindanud Cobalt AB vandeadvokaat Jaanus Mody.

Harju maakohtule esitati 20. oktoobril hagiavaldus, milles vaidlustati Tere ASi ainuaktsionäri päev varem langetatud otsus kutsuda tagasi ettevõtte nõukogu, ning uue nõukogu otsus juhatuse liikme tagasikutsumiseks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960