Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 31. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talunikud pakuvad täna Tallinnas Tammsaare pargis linnarahvale piima

Talunikud pakuvad täna Tallinnas Tammsaare pargis linnarahvale piima
Foto: Postimees/Scanpix
Täna keskpäeval toimub Tallinnas Tammsaare pargis piimakuud kokkuvõttev üritus, mille käigus pakuvad Eesti piimakarjakasvatajad linnarahvale ehtsat talupiima ning alla kirjutatakse kokkulepe Eesti piima sihtkapitali loomiseks.

Tammsaare pargis toimuva ettevõtmisega tõmmatakse joon alla üleriigilistele piimatalgutele, mille eesmärgiks oli väärtustada kodumaist piimatootmist ja toetada Eesti piimatootjaid.

Kutsume veel tänase päeva jooksul kõiki eestimaalasi osa võtma piimatalgute finaalist ning kodus, koolis või töö juures pöörama erilist tähelepanu piimatoodete tarbimisele ning sellest ka Facebookis foto abil teistele teada andma kasutades pildi juures märksõna #piim,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Täna kell 12-13 pakuvad Tallinnas Tammsaare pargis linnarahvale oma lehmade piima Kaja Piirfeldt Remmelgamaa talust Anijalt, Siim Riisenberg Kehtna Mõisast ning Ly Kivikas Kärdi farmist Kaismast. Seal samas allkirjastavad Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees

Roomet Sõrmus

ja Maxima Eesti ostudirektor

Kristina Mustonen

Eesti piima sihtkapitali asutamiskokkuleppe.

 SA Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fondi juurde loodava Eesti piima sihtkapitali eesmärk on toetada Eesti piimatootjatele vajalike teadus-arendustegevuste läbiviimist ning seeläbi aidata kaasa Eesti piimatootjate jätkusuutlikule arengule nii kodu- kui välisturgudel.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960