Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 21. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Droonidest saavad põllumeeste abilised

Droonidest saavad põllumeeste abilised
Foto: Postimees/Scanpix
Droonid on muutmas põllumajandust, andes talunikele võimaluse näiteks jälgida oma saaki ning põlde õhust. Tööstusharu ekspertide sõnul saab 2017. aasta olema uue tehnoloogia kasutuselevõtus pöördeline.

Tehnoloogiakonsultandi Chad Colby sõnul suurendavad droonide populaarsust talunike seas ka lihtsustunud operatsioonisüsteemid ning parem tarkvara, mis võimaldab andmeid analüüsida.

Globaalne drooniturg võib 2020. aastaks paisuda 127 miljardilit dollarit väärt äriks; põllumajanduse panus on selles hinnanguliselt 32,4 miljardit dollarit, selgub PricewaterhousCoopersi andmetest.DroneDeploy on üks droonitarkvara tootvatest ettevõtetest, mis soovib jõuda samale positsioonile nagu Android nutitelefonides. Ettevõte usub, et edu peitub just tarkvara arendamises ja teenustes.Ettevõtte tarkvara kasutades saab oma drooni panna lendama mobiilirakenduse abil. Droon lendab etteantud teekoda mööda ning kogub pildi või videomaterjali maapeal toimuvast. Kasutajad võivad pildid seejärel laadida pilveteenusesse, kus DroneDeploy tarkvara loob kaardi, mis paljastab põllumaa probleemsed piirkonnad. See võimaldab farmeritel kiiresti probleeme tuvastada ning nendega tegeleda.Muutes põllumajanduse andmepõhisemaks, võib see farmides suurendada tootlikkust ning kasumit, selgub PwC uuringust. Põllumajandustoodete tarbimine suureneb prognooside kohaselt seoses populatsiooni kasvuga aastaks 2020 69%.Goldman Sachs nimetas DroneDeploy üheks oma 10st võtmetegijaks robootika valdkonnas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960