Drooni silm on kuningas

Drooni silm on kuningas
Drooni silm on kuningas

Drooniseire annab detailse tervikpildi kogu põllust ja täpsed soovitused optimaalseimaks väetamiseks.
Tuhanded Euroopa põllumehed ja suurettevõtted nagu Syngenta, Bayer ja Monsanto, on otsustanud AIRINOVi droonipõhise täppispõllumajandusteenuse kasuks. Omi kogemusi jagavad nüüd ka meie põllumehed.

Eestis on droonilende tehtud muuhulgas Voore Farm OÜs, Väätsa Agro ASis, Estonia OÜs, Haage Agro OÜs ja Aaspere Agro OÜs.

Voore Farmi taimekasvatusjuht Margus Lepp on rahulolev: “Droon arvestas lendudel mitmeid parameetreid ja mõõtis taimede seisu üllatavalt täpselt. Tehniline pool toimis laitmatult ja väetisekülvik reguleeris väetusnormi vastavalt vajadusele. Soovitan seda siiralt proovida kõigil, kel vähegi võimalust – drooni silm on kuningas!”

Oma esmakordsest drooniseirekogemusest jagab mõtteid Vardo Lund Aaspere Agrost. “Failide üleslaadimine käis kiiresti ja lihtsalt, kõik toimis ja külvik reguleeris väetamist vastavalt etteantud normidele. Airinovi äpp on väga mugav ja praktiline – annab põllul vastavalt asukohale väetusnormidest täpse ülevaate. Täppisviljelus ennetab väga levinud üleväetamist ning võimaldab väetiste kokkuhoiu arvelt kasvatada ühtlaselt kvaliteetne ja suur saak,” ütles Lund.

Andres Härm ja Jaan Pettai Haage Agrost jäid drooniseirega samuti rahule. Failid laaditi väetisekülvikusse takistusteta ja teostati nende põhjal täiendav pealtväetamine ca 50% põllu ulatuses 78 kg/N hektari kohta. Härm ja Pettai ootavad huviga augusti algust, et koristuse käigus seiresüsteemi soovituste tulemust hinnata.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised