Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 25. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Repinski: Peame kiiresti peatama piimakarjade vähenemise

Repinski: Peame kiiresti peatama piimakarjade vähenemise
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Maaeluminister Martin Repinski ütles täna toimunud konverentsil „Piimafoorum 2016“, et riik peab aitama kiiresti peatada Eesti piimakarjade vähenemise. Kriisiabitoetus põllumajandussektorile makstakse välja juba 2017. aasta alguses.

„Eestis on põllumajandussektori toetused olnud Euroopa Liidu keskmisest madalamad, see on pannud ka piimakarjakasvatajad keerulisse olukorda,“ ütles maaeluminister Martin Repinski täna Maaeluministeeriumis toimunud konverentsil „Piimafoorum 2016“.

Minister rõhutas oma kõnes, et Eesti peab suutma ära kasutada oma piimakarjakasvatuse potentsiaali. „Kuna suudame toota piima rohkem, kui ise vajame, siis tulevikku vaadates on kõige tähtsam saada toimima eksporditurud,“ ütles Repinski.Võtmeks on piimatoodangu eksport, mis tuleb kiiresti toimima saada. „Eksport on minu ametiaja prioriteet. Tuleb luua põllumajandussaaduste eksporti koordineeriv agentuur, kes aitaks tootjatel leida parimad tooted ja turud, millega edasi minna,“ selgitas Repinski.Ministri sõnul tuleb ekspordi tarvis hoida tootmispotentsiaali ja peatada karjade vähenemine. „Juba täna hommikul vaatasime põllumajandussektori esindusorganisatsioonidega üle kriisiabi jaotamise ja prioriteedid, sest novembri lõpuks tuleb Euroopa Komisjonile otsused teada anda,“ ütles Repinski. „2017. aasta alguses makstakse välja 16 miljonit eurot kriisiabi, samuti taastame järgmisest aastast alates üleminekutoetused summas 19,9 miljonit eurot.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960